αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 9 λέξεις τις οποίες οι σπουδαίοι leaders δεν λένε ποτέ στους εργαζομένους τους

Οι 9 λέξεις τις οποίες οι σπουδαίοι leaders δεν λένε ποτέ στους εργαζομένους τους

Δεν είναι εύκολο να είσαι ο leader σε μια επιχείρηση. Είτε μικρή, είτε μεγάλη. Είσαι αυτός που πρέπει να πάρεις τις κρίσιμες αποφάσεις. Και να αναλάβεις την ευθύνη όταν κάτι δεν πάει καλά. Είσαι αυτό που πρέπει να διαχειριστείς οικονομικά δεδομένα, business plans αλλά και τα μέλη της ομάδας σου.

Πέρα όμως από τις πράξεις που κάνεις, μετρά και κάτι ακόμα. Τα όσα λες. Ναι, οι λέξεις μπορούν να κάνουν την διαφορά. Να δημιουργήσουν μια σπουδαία ομάδα και νοοτροπία νικητή ή να την καταστρέψουν. Το inc.com συγκέντρωσε 9 λέξεις που δεν λένε ποτέ οι καλοί leaders στους εργαζομένους τους.

1# Ίσως: Ένας σπουδαίος leader πρέπει να έχει συγκεκριμένες απαντήσεις. Και όχι να αρκείται στο «ίσως».

2# Τώρα: Οι καλοί leaders δεν ζητούν από τους εργαζομένους τους να κάνουν κάτι τώρα. Καλό management σημαίνει να δίνεις στους ανθρώπους τον χρόνο που χρειάζονται.

3# Απαιτώ: Δεν είναι πολύ έξυπνο. Προσπάθησε να φτιάξεις το κατάλληλο μοντέλο εργασίας και όχι αν απαιτείς.

4# Ενδεχομένως: Ότι ισχύει περίπου και για το «ίσως».

5# Μη πρακτικό: Μην το λες. Βρες τρόπο να το κάνεις να δουλέψει.

6# Γρήγορα: Επίσης κακή ιδέα. Το σημαντικό είναι -κυρίως- να γίνει καλά η δουλειά. Όχι γρήγορα.

7# Απορρίπτεται: Το να απορρίψεις μια ιδέα ή ένα πλάνο, δεν είναι ιδανική κίνηση. Αντί για αυτό, προσπάθησε να το τροποποιήσεις και να το βάλεις σε εφαρμογή.

8# Όχι: Οκ, κάποιες φορές πρέπει να πεις όχι. Αλλά αν το λες υπερβολικά, μάλλον πρέπει να αλλάξεις τακτική. Χρησιμοποίησε καλύτερα το «όχι τώρα». Για να κάνεις κάτι αργότερα.

9# Ακύρωση: Αν το κάνεις αυτό, πρέπει να εξηγήσεις π.χ. γιατί ένα project ακυρώθηκε. Το καλύτερο πάντως είναι να σχεδιάσεις μια να κατεύθυνση και να το βγάλεις σε πέρας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + 15 =