αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι 8 κλισέ λέξεις που δεν πρέπει να βάζεις στο βιογραφικό σου

Οι 8 κλισέ λέξεις που δεν πρέπει να βάζεις στο βιογραφικό σου

Οι κλισέ λέξεις απομακρύνουν τους εργοδότες από το βιογραφικό σου, καθώς είναι απλά πράγματα που έχουν διαβάσει ξανά και ξανά και δεν προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Έρευνες διαπιστώνουν ότι μπορεί να πάρει μόλις 30 δευτερόλεπτα στους υπεύθυνους προσλήψεων για να διαβάσουν το βιογραφικό σου, να εντοπίσουν τις λεγόμενες απαγορευμένες λέξεις και να το ρίξουν στο καλάθι με τα άχρηστα.

Το πιο κορυφαίο κλισέ που χρησιμοποιείται από το 22,5% των υποψηφίων για δουλειά είναι «εργατικός».

Οι πιο πολυχρησιμοποιημένες λέξεις σε βιογραφικά που σου προτείνουμε να μην σκεφτείς καν να συμπεριλάβεις στο δικό σου είναι οι εξής:

Εργατικός
Αξιόπιστος
Λάτρης της ομαδικότητας
Αφοσιωμένος
Παθιασμένος
Στρατηγική λογική
Γρήγορα αποτελέσματα
Δυναμικός

Το παρακάτω γράφημα δείχνει και σε τί ποσοστό χρησιμοποιούνται οι «απαγορευμένες» λέξεις.

κλισέ λέξεις βιογραφικό

Αυτές οι κοινότυπες πλέον λέξεις μπορεί να ήταν ιδανικές για ένα βιογραφικό της δεκαετίας του ’90 και να πρόσθεταν έξτρα πόντους, όμως τώρα το μόνο που καταφέρνουν είναι το αντίθετο αποτέλεσμα.

Κι αν δεν βάλεις αυτές τις λέξεις, τι θα βάλεις;

Οι ειδικοί προτείνουν να αφήσεις τα κοσμητικά επίθετα για τον εαυτό σου και να ξεκινήσεις να αποδεικνύεις τί γνωρίζεις από τα πρακτικά.

Ανάδειξε την εμπειρία που έχεις πάνω στο αντικείμενο της δουλειάς αναφέροντας projects που έχεις φέρει εις πέρας και τυχόν εξειδικεύσεις που έχεις κάνει κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών σπουδών σου.

Πηγή: ipop.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four − 2 =