αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι 7 συνήθειες που πρέπει να βάλεις στη ζωή σου αν θες να γίνεις πλούσιος

Οι 7 συνήθειες που πρέπει να βάλεις στη ζωή σου αν θες να γίνεις πλούσιος

Τελικά τι κάνουν κάποιοι άνθρωποι και καταφέρνουν να γίνουν πλούσιοι; Ενώ αυτή είναι μία μεγάλη συζήτηση και πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο, το αμερικανικό debt.org εστιάζει σε κάτι ενδιαφέρον. Είναι 7 συνήθειες που έχουν οι πλούσιοι άνθρωποι. Kαι αν θες να βαδίσεις στο μονοπάτι τους μάλλον πρέπει να βάλεις στη ζωή σου αρκετές από αυτές.

Η εν λόγω λίστα προέκυψε μετά από συνεντεύξεις που έκανε ο financial planner και συγγραφέας Thomas C. Corley σε 233 άτομα που βγάζουν τουλάχιστον 160.000 δολάρια το χρόνο και διαθέτουν καθαρά περιουσιακά στοιχεία 3,2 εκατομμύρια δολάρια.

Ναι, αυτοί οι άνθρωποι δεν παρακολουθούν τηλεόραση πάνω από 1 ώρα την ημέρα. Αλλά έχουν και μερικές συνήθειες που κάνουν ακόμα μεγαλύτερη διαφορά.

1# Όρισε στόχους και κάνε το πλάνο σου. Οι πλούσιοι βάζουν στόχους. Αναφέρουν τι θέλουν να επιτύχουν καθημερινά, εβδομαδιαία, μηνιαία και μπορούν να σας πουν πού θέλουν να είναι σε 20 χρόνια. «Το 95 % των φτωχών στην έρευνα μου δεν είχαν σχέδιο ζωής», λέει ο Corley. «Χωρίς σχέδιο, χωρίς μακροπρόθεσμους στόχους, είμαστε σαν φύλλα μια μέρα του φθινοπώρου, που αιωρούνται στον αέρα άσκοπα», συμπληρώνει. Το συμπέρασμα είναι ότι δεν χρειάζεται να είσαι πλούσιος για να κάνεις ένα σχέδιο. Χρειάζεσαι όμως ένα σχέδιο εάν θέλεις να γίνεις πλούσιος.

2# Μην κάνεις υπερβολικές δαπάνες. Ο πιο απλός και σίγουρος δρόμος προς τον πλούτο είναι να αποταμιεύετε χρήματα και να τα επενδύετε. Είναι σαν να φυτεύεις ένα βελανίδι και να το βλέπεις να φυτρώνει και να γίνεται δέντρο. Το θέμα είναι βέβαια να καταφέρεις να αποκτήσεις ένα βελανίδι. Αν τα χρήματα που βγάζεις σου φτάνουν ίσα- ίσα για να πληρώνεις το ενοίκιο και τους λογαριασμούς, πρέπει να δεις τι επιλογές έχεις έτσι ώστε να αποκτήσεις μεγαλύτερο εισόδημα. Και κάπως έτσι πάμε στο επόμενο point.

3# Πολλαπλές ροές εισοδήματος. Μια μελέτη του Γραφείου Απογραφής των ΗΠΑ το 2019 διαπίστωσε ότι μόνο το 8,8% των γυναικών και το 8,0% των ανδρών έχουν δύο ή περισσότερες δουλειές. Ο Corley διαπίστωσε στις συνεντεύξεις του ότι το 65% των πλούσιων ανθρώπων είχαν δημιουργήσει τουλάχιστον τρεις διαφορετικές ροές εισοδήματος πριν βγάλουν το πρώτο τους 1 εκατομμύριο δολάρια. «Οι φτωχοί άνθρωποι έχουν μία ροή εισοδήματος. Τα αυγά τους είναι όλα σε ένα καλάθι» τονίζει. Διάβασε εδώ και ένα άρθρο του It’s Possible με μερικές ιδέες για να αποκτήσεις πολλές ροές εισοδήματος.

4# Συνεχής μάθηση. Οι πλούσιοι άνθρωποι δεν εργάζονται μόνο σε διπλές δουλειές, αλλά βρίσκουν χρόνο και για διάβασμα. Αλλά δεν διαβάζουν Stephen King ή Danielle Steel. Διαβάζουν εκπαιδευτικά και βιβλία αυτοβελτίωσης. Ο Corley διαπίστωσε ότι μόνο το 8% των χαμηλόμισθων διαβάζει τέτοια βιβλία. «Η επιτυχία απαιτεί ανάπτυξη» λέει και συμπληρώνει: «Αυτή η ανάπτυξη προέρχεται από το να διαβάζεις και να εκπαιδεύεσαι σε καθημερινή βάση».

5# Απέφυγε τις τοξικές σχέσεις. Η ψυχολογία παίζει τεράστιο ρόλο στη συσσώρευση πλούτου.Είναι δύσκολο να διατηρήσετε μία νοοτροπία winner αν συναναστρέφεστε με άτομα που δεν μπορούν να κάνουν. Ο Corley διαπίστωσε ότι μόνο το 4% των ατόμων με χαμηλό εισόδημα συναναστρέφεται με ανθρώπους με «νοοτροπία νικητή». Όπως τονίζει: «Θα πετύχετε στη ζωή μόνο εάν περιβάλλετε τον εαυτό σας με τον σωστό τύπο ανθρώπων». Θυμήσου και γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

6# Ασε τις αρνητικές συζητήσεις με τον εαυτό σου. Όσον αφορά την ψυχολογία και τα χρήματα, το μόνο χειρότερο από το να περιβάλλεις τον εαυτό σου με losers είναι να πιστεύεις ότι είσαι loser. «Όταν επιτρέπετε στην αρνητικότητα να κυβερνά τις σκέψεις σας, προγραμματίζετε τον εγκέφαλό σας για αποτυχία», λέει ο Corley.

7# Έχε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Όλα ξεκινούν από την υγεία. Ακόμα και το να βγάζεις χρήματα θέλει δύναμη και δουλειά. Φρόντισε λοιπόν να αθλείσαι και να έχεις μια υγιεινή διατροφή. Η φροντίδα των οικονομικών και της υγείας σου συμβαδίζει. Μόνο αν έχεις καλή υγεία, θα έχεις πιθανότητες να φτάσεις στους μεγάλους στόχους σου. Και στην απόκτηση χρημάτων. Δεν είναι τυχαίο, για παράδειγμα, ότι ακόμα και μεγάλοι επιχειρηματίες όπως ο Jeff Bezos ή η Arianna Huffington δίνουν μεγάλη σημασία στον καλό ύπνο. Μια απλή συνήθεια που πολλοί παραβλέπουμε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × two =