αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 7 απλοί τρόποι για να κάνεις την εργάσιμη ημέρα σου πιο παραγωγική (και λιγότερο αγχωτική)

Οι 7 απλοί τρόποι για να κάνεις την εργάσιμη ημέρα σου πιο παραγωγική (και λιγότερο αγχωτική)

Ζούμε σε μια καθημερινότητα του multitasking. Ειδικά αν είσαι επιχειρηματίας, freelancer ή startupper, μάλλον νιώθεις αμέτρητες πληροφορίες να έρχονται κατά πάνω σου κάθε ημέρα που περνά. Οι ρυθμοί είναι πολύ γρήγοροι.

Κι όμως, μπορείς επιβραδύνεις αυτούς τους ρυθμούς και παράλληλα να κάνεις πιο παραγωγική την εργάσιμη ημέρα σου. Σε μια προσπάθεια να «ελέγξεις» καλύτερα το 24ωρο σου και όσα συμβαίνουν μέσα σε αυτό. Έτσι θα φέρεις καλύτερα αποτελέσματα, ενώ θα κινείσαι με πιο… ανθρώπινες ταχύτητες. Το Entrepreneur.com έφτιαξε μια λίστα με τους 7 τρόπους για να κάνεις την ημέρα σου πιο παραγωγικοί.

1# Να είσαι προσεκτικός με τον χρόνο των άλλων. Μην σπαταλάς τον χρόνο τους. Είναι πιθανόν να έχουν τα δικά τους άγχη. Γνώριζε από πριν πόσο χρόνο διαθέτουν, και κινήσου ανάλογα έτσι ώστε να τους απασχολήσεις για αυτό που θες.

2# Κάνε ένα διάλειμμα κάθε 90 λεπτά. Έρευνες έχουν δείξει ότι ένας εργαζόμενος είναι πιο συγκεντρωμένος και παραγωγικός, όταν κάνει ένα διάλειμμα κάθε 90 λεπτά.

3# Ασκήσεις αναπνοής. Μπορούν να γίνουν οπουδήποτε, ακόμα και πριν από μια συνάντηση. Υπάρχουν συγκεκριμένες ασκήσεις που μπορείς να κάνεις, έτσι ώστε να μειώσεις το άγχος σου.

4# Στα διαλείμματα, κάνε κάτι που σου αρέσει. Μπορεί να είναι απλά ένας περίπατος ή μια συνάντηση με ένα αγαπημένο σου πρόσωπο.

5# Διαλογισμός. Βρες τουλάχιστον 15 λεπτά μέσα στην ημέρα για να το κάνεις. Η ‘ανταμοιβές’ του διαλογισμού είναι η μεγαλύτερη διανοητική διαύγεια και το μειωμένο άγχος.

6# Περιόρισε το Multitasking. Το συγκεκριμένο μοντέλο εργασίας αυξάνει το άγχος και μειώνει την παραγωγικότητα. Δεν μπορούμε να είμαστε καλοί κάνοντας πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Προσπάθησε να το αποφύγεις.

7# Μείωσε τους περισπασμούς. Επικεντρώσου σε ένα συγκεκριμένο task και κλείσε τα emails ή τους messengers που χρησιμοποιείς. Τσέκαρε τα μόνο σε συγκεκριμένες ώρες μέσα στην ημέρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × two =