αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 6 σύντομες φράσεις, που θα ακούσεις να τις λέει κάθε μεγάλος leader (και η ερμηνεία τους)

Οι 6 σύντομες φράσεις, που θα ακούσεις να τις λέει κάθε μεγάλος leader (και η ερμηνεία τους)

Όταν είσαι ο leader σε μια επιχείρηση, πρέπει να διαχειριστείς την κάθε κατάσταση που προκύπτει. Έχεις να διαχειριστείς μια ομάδα, οικονομικά στοιχεία αλλά και τον εαυτό σου. Μερικές φορές, η εύρεση των σωστών λέξεων, είναι ένα δύσκολο κομμάτι. Που αν το φέρεις σε πέρας, μπορείς να αποκομίσεις σημαντικά οφέλη.

Το αμερικανικό The Muse, παραθέτει τις 6 σύντομες φράσεις, που θα ακούσεις να τις λέει κάθε μεγάλος leader. Ενώ θα δεις και τι βρίσκεται πίσω από αυτές. Μάλλον, θα χρειαστεί αν τις σημειώσεις στο μπλοκάκι σου. Εντάξει, έστω σε ένα αρχείο Word.

1- Δεν πειράζει

Σκέψου ένα μέλος της ομάδα σου να κάνει ένα λάθος, και να στείλει ένα email που δεν πρέπει στους πελάτες. Ο leader έχει δύο επιλογές. Να του βάλει τις φωνές για το λάθος που έκανε ή να πει «δεν πειράζει» και να δει με ψυχραιμία τα δεδομένα. Έχει αποδειχτεί ότι η δεύτερη περίπτωση είναι καλύτερη συνήθως. Ειδικά αν δεν πρόκειται για έναν εργαζόμενο που κάνει συχνά λάθη, δεν έχει νόημα να τον προσβάλλεις ή ακόμα και να τον απειλήσεις. Θα του δημιουργήσει πίεση και είναι πολύ πιθανό να κάνει κι άλλα λάθη στην πορεία.

2- Τι μάθαμε;

Ειδικά όταν γίνει το λάθος. Μόλις όλη η ομάδα είναι εκεί, είναι μια καλή ευκαιρία για να γίνει μια «αίθουσα διδασκαλίας». Ο leader μπορεί να ρωτήσεις τι έμαθε η ομάδα μετά από μια εύκολη ή δύσκολη κατάσταση. Και να συζητήσει μαζί τους.

3- Πείτε αυτό που σκέφτεστε

Σίγουρα, σε αρκετούς leaders δεν αρέσει να διαφωνούν μαζί τους. Ωστόσο, μια ομάδα που έχει την ελευθερία να εκφράζεται οποιαδήποτε στιγμή, είναι ένα πολύ δυνατό στοιχεία στο εσωτερικό μιας εταιρίας. Οι σωστοί leaders δεν έχουν πάντα όλες τις απαντήσεις. ‘Η τουλάχιστον αυτό βγάζουν προς τα έξω. Ξέρουν να ακούνε την ομάδα.

4- Σας στηρίζω

Οι πραγματικοί ηγέτες, έχουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που βλέπουμε στους ήρωες των βιβλίων. Είναι σημαντικό να λες στην ομάδα σου ότι τους στηρίζεις και πως ότι και να γίνει εσύ θα βγεις μπροστά. Σκέψου πόσο πιο τολμηροί και δημιουργικοί μπορούν να γίνουν οι εργαζόμενοι, όταν γνωρίζουν ότι… δεν θα βγουν στη σέντρα, στην πρώτη αποτυχία.

5- Πείτε απλά όχι

Όπως οι leaders, έτσι και οι εργαζόμενοι συνήθως έχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνουν. Όταν τους δίνεται επιπλέον δουλειά, συνήθως την αποδέχονται αφού δεν θέλουν να δημιουργήσουν άσχημες εντυπώσεις. Εδώ έρχονται οι σωστοί ηγέτες και ξεκαθαρίζουν στα μέλη της ομάδας τους ότι μπορούν «απλά να πουν όχι». Τόσο απλά. Έτσι ώστε να γίνεται η δουλειά με τον καλύτερο τρόπο για όλους. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορούν να γίνουν όλα μαζί.

6- Δεν ξέρω

Κάποιοι πιστεύουν ότι η παραδοχή της έλλειψης γνώσης, είναι κακό. Στην πραγματικότητα όμως, μάλλον δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Είναι ίσως αυτό που ξεχωρίζει τον γενναίο από τον δειλό ηγέτη. Μπορείς να παραδεχτείς ότι δεν ξέρεις κάτι. Να ρωτήσεις τους άλλους ή να κάνεις την δική σου έρευνα για να μάθεις περισσότερα.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 1 =