αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι 6 «μαγικές» κινήσεις, για να κάνεις το βιογραφικό σου πιο σύντομο. Και να ξεχωρίσεις από το πλήθος

Οι 6 «μαγικές» κινήσεις, για να κάνεις το βιογραφικό σου πιο σύντομο. Και να ξεχωρίσεις από το πλήθος

Συμπεριλαμβάνεις μέχρι… και τα χόμπι που είχες όταν ήσουν 15 χρονών, στο βιογραφικό σου; Ήρθε η ώρα να σταματήσεις να το κάνεις. Πρέπει να συμπεριλάβεις τα καλύτερα στοιχεία σου, και να αφήσεις έξω τα υπόλοιπα. Όσο περισσότερο «φορτώνεις» το βιογραφικό σου, τόσο πιο δύσκολο είναι για τον εκάστοτε αναγνώστη, να εντοπίσει τα δυνατά σημεία σου. Άσε λοιπόν τις επιτυχίες σου να «λάμψουν». Άλλωστε, όπως έχουμε ξανά πει και εδώ στο It’s Possible, το ιδανικό βιογραφικό ίσως είναι μιας σελίδας.

Το ότι θα βγάλεις κάποια πράγματα έξω το από το βιογραφικό σου, δεν σημαίνει ότι θα τα «πετάξεις» σαν κάτι άχρηστο. Μπορείς να τα παραθέσεις στη διάρκεια μιας συνέντευξης ή μέσα από ένα cover letter. Άρα στο βιογραφικό βάλε μόνο τα μεγάλα ατού σου. Το World Economic Forum παραθέτει το πως θα κάνεις το βιογραφικό σου πιο σύντομο. Έτσι ώστε να ξεχωρίσεις από το πλήθος. Εδώ είναι οι 6 κινήσεις.

1- Βάλε μόνο τα χρήσιμα στοιχεία επικοινωνίας: Δεν χρειάζεται να βάλεις την οδό και τον αριθμό που μένεις. Πιθανότατα, ο υποψήφιος εργοδότης θα επικοινωνήσει μαζί σου μέσω email ή τηλεφώνου. Αν παίζει ρόλο η γεωγραφική θέση σου, τότε ανέφερε την πόλη στην οποία μένεις.

2- Εισαγωγικό σημείωμα σύντομο και αντικειμενικό: Στην αρχή του βιογραφικού, γράψε μέσα σε μόλις 2-3 γράφεις για την εμπειρία σου, τα skills σου και τους λόγους που εκδηλώνεις ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη θέση. Μην πλατιάζεις.

3- Εστίαση στα επιτεύγματα, όχι στις περιγραφές θέσεων εργασίας: Πολλοί, όταν φτάνουν στο κομμάτι της προϋπηρεσίας, αναλώνονται στην αναλυτική περιγραφή των θέσεων από τις οποίες έχουν περάσει. Αυτό μπορεί να κουράσει. Εστίασε στα εκάστοτε επιτεύγματα σου και όχι στην περιγραφή της κάθε θέσης.

4- Σημεία bullet: Οι παράγραφοι μπορούν να κάνουν δύσκολη την ανάγνωση του βιογραφικού σου, ειδικά αν η άλλη πλευρά έχει στη διάθεση της μερικά δευτερόλεπτα για να το διαβάσει. Χρησιμοποίησε bullets για να το κάνεις πιο εύκολο στην ανάγνωση. Έτσι θα τονίσεις και μερικά σημαντικά σημεία.

5- Show me the numbers: Χρησιμοποίησε αριθμούς. Και μέσα στις φράσεις. Αντί να γράφεις μεγάλες περιγραφές, γράψε απλά κάποιους αριθμούς. Σύντομα και ξεκάθαρα

6- Μην αναφέρεις τις γνώσεις σου στο Microsoft Office: Παρόλο που πολλοί το συμπεριλαμβάνουν στο βιογραφικό τους, αυτό μάλλον δεν είναι απαραίτητο. Και δίνει επιπλέον όγκο στο βιογραφικό σου. Καλώς ή κακώς, στην εποχή μας θεωρείται δεδομένο ότι γνωρίζεις κάποια βασικά πράγματα του Microsoft Office. Μοιράσου λοιπόν άλλες τεχνικές δεξιότητες, που είναι πιο σπάνιες και πιο σχετικές με την εκάστοτε θέση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − three =