αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 6 λόγοι για τους οποίους αποτυγχάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Οι 6 λόγοι για τους οποίους αποτυγχάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι άνθρωποι όταν αποτυγχάνουν ρίχνουν την ευθύνη… στους άλλους. ‘Η σε γενικότερους εξωγενείς παράγοντες. Το βλέπουμε και στην Ελλάδα.

Η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. Από κάθε αποτυχία μαθαίνουμε δύο σημαντικά μαθήματα: Πρώτον, ότι υπήρχε τουλάχιστον ένας λόγους που αποτύχαμε. Δεύτερον, ότι μπορούμε να κάνουμε το come back από αυτή την αποτυχία.

Αλλά αν προσπαθήσουμε να το αναλύσουμε λίγο περισσότερο, γιατί αποτυγχάνουμε στην καριέρα ή στην ζωή μας γενικότερα; Υπάρχουν 6 βασικοί λόγοι. Είναι αυτά που πρέπει να αποφύγεις. Κι αν έχεις κάνει κάποια από τα παρακάτω λάθη που παραθέτει το It’s Possible, ξέρεις τι δεν πρέπει να ξανά κάνεις.

Γιατί λοιπόν αποτυγχάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι:

1# Έλλειψη επιμονής. Είναι κάτι που λένε οι μεγαλύτεροι business γκουρού του πλανήτη. Περισσότεροι άνθρωποι δεν αποτυγχάνουν επειδή δεν διαθέτουν γνώσεις ή ταλέντο, αλλά επειδή απλώς τα παρατούν. Ακόμα κι αν έχεις κάποιες αποτυχίες, δοκίμασε νέους τρόπους για να φτάσεις στον στόχο σου.

2# Δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους. Τα λάθη και οι αποτυχίες δεν είναι κάτι κακό. Αρκεί να μάθεις από αυτά. Και να γίνεις ακόμα καλύτερος.

3# Έλλειψη πειθαρχίας. Όσοι έχουν φτάσει σε μεγάλες επιχειρηματικές επιτυχίες (και όχι μόνο) έχουν ένα κοινό στοιχείο. Είναι η πειθαρχία. Καταφέρνουν να αντισταθούν στους πειρασμούς, να μείνουν συγκεντρωμένοι και να βγουν κινητές στο μεγάλο μαραθώνιο.

4# Φτωχή αυτοπεποίθηση. Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι… δεν μπορούν να τα καταφέρουν. Και αυτή τους η άποψη γίνεται ακόμα πιο έντονη, αν έρθουν οι πρώτες αποτυχίες. Αν δεν πιστέψεις στον εαυτό σου, δεν πρόκειται να φτάσεις στον στόχο σου.

5# Δεν θέλουν να κάνουν την δουλειά. Όλοι θέλουν να γίνουν πετυχημένοι. Όλοι θέλουν να γίνουν πλούσιοι. Αλλά λίγοι είναι αυτοί που είναι διατεθειμένοι να κάνουν την σκληρή δουλειά που απαιτείται για να φτάσεις σε μεγάλα αποτελέσματα. Αν δεν είσαι έτοιμος να δουλέψεις σκληρά, σίγουρα θα αποτύχεις.

6# Προσπαθούν απλά να αντιγράψουν τους άλλους. Δεν είναι κακό να έχεις εικόνα της αγοράς και των ανταγωνιστών. Όμως όλοι οι επιχειρηματίες που κατάφεραν να χτίσουν κολοσσούς, δεν έμειναν μόνο… στην αντιγραφή. Προσπάθησε να προσαρμόσεις τα στοιχεία που βλέπεις γύρω σου, στα δικά σου δεδομένα. Και να βάλεις στο τραπέζι δικές σου ιδέες που θα σε κάνουν να ξεχωρήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − four =