αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 6 κινήσεις που πρέπει να κάνεις όταν δεν γνωρίζεις κανέναν στο δωμάτιο: Μερικά μυστικά του networking

Οι 6 κινήσεις που πρέπει να κάνεις όταν δεν γνωρίζεις κανέναν στο δωμάτιο: Μερικά μυστικά του networking

Δεν είναι όλοι άνετοι με το networking. Για αρκετούς ανθρώπους, δεν υπάρχει τίποτα πιο άβολο από το να μπουν σε ένα δωμάτιο ή έναν χώρο γενικότερα, και να συνειδητοποιήσουν ότι δεν γνωρίζουν κανένα. Είναι τόσο εσωστρεφείς που νομίζουν… ότι όλοι τους κοιτάνε.

Κι όμως, το να πας σε έναν χώρο όπου θα συναντήσεις αγνώστους, μπορεί να σου ανοίξει νέες ευκαιρίες, να κάνεις ενδιαφέρουσες συζητήσεις και να περάσεις τον χρόνο σου πολύ πιο συναρπαστικά από ότι περίμενες.

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

Το Point εδώ, είναι να αισθανθείς άνετα στο περιβάλλον που θα πας, και να ξεκινήσεις να γνωρίζεις κόσμο. Τώρα θα δούμε 6 απλά tips για να το πετύχεις.

1# Ψάξε για το πιο μοναχικό άτομο στο δωμάτιο. Ακόμα κι αν είσαι ντροπαλός, πρέπει να καταλάβεις το εξής: Πιθανότατα υπάρχουν και άλλα άτομα σαν εσένα στον ίδιο χώρο. Θέλουν να μιλήσουν με κάποιον, αλλά διστάζουν. Κάνε το πρώτο βήμα. Εντόπισε το πιο μοναχικό άτομο και άνοιξε μια συζήτηση.

2# Πήγαινε στο τραπέζι με τα φαγητά ή ποτά. Από την μια θα πάρεις κάτι. Από την άλλη εκεί θα βρεις σίγουρα ανθρώπους που έχουν πάει να φάνε ή να πιούν κάτι. Είναι μια καλή ευκαιρία για να σχολιάσεις κάτι που βρίσκεται πάνω στον πάγκο, και να δεις αν υπάρχει ανταπόκριση από την άλλη μεριά, έτσι ώστε να κάνεις μια νέα γνωριμία.

3# Εφοδιάσου με γνώσεις. Όταν θα πας π.χ. σε ένα event, πιθανότατα θα υπάρχει ένα θέμα, ένα πεδίο ή μια βιομηχανία στην οποία θα εστιάζει το event. Είναι χρήσιμο να έχεις ψάξει από πριν μερικές πληροφορίες για όλα αυτά. Έτσι ώστε να μπορέσεις να έρθεις πιο κοντά με τους ανθρώπους που θα συναντήσεις.

4# Βάλε στόχους από πριν. Μην πας εντελώς στην τύχη. Όρισε από πριν τους στόχους σου. Πες π.χ. ότι θες να γνωρίσεις τουλάχιστον έναν άνθρωπο από το πεδίο σου ή έναν υποψήφιο πελάτη. Έτσι θα έχεις έναν «χάρτη» όταν θα βρεθείς ανάμεσα σε αγνώστους.

5# Ζήτα βοήθεια. Το να ζητήσεις βοήθεια ή το να κάνεις μια ερώτηση, είναι ένας πολύ απλός τρόπο για να σπάσεις τον πάγο. Στην συνέχεια, μη διστάσεις να προσφέρεις και την δική σου βοήθεια στην άλλη πλευρά.

6# Απλά χαμογέλα. Αν δυσκολεύεσαι να κάνεις την πρώτη κίνηση για να ανοίξεις μια συζήτηση, φρόντισε έστω να χαμογελάς με τους ανθρώπους που θα έρθεις σε επαφή. Με κάποιον που έστω θα σε πλησιάσει για να σε χαιρετήσει. Είναι πιο πιθανό να ανοίξουν οι άλλοι μια συζήτηση μαζί σου, αν σε βλέπουν χαμογελαστό και ευδιάθετο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − 4 =