αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι 6 κινήσεις που πρέπει να κάνεις τον πρώτο μήνα στην νέα σου δουλειά

Οι 6 κινήσεις που πρέπει να κάνεις τον πρώτο μήνα στην νέα σου δουλειά

Νέοι συνάδελφοι, νέο αφεντικό, νέα ομάδα, δυνατότητες ανάπτυξης και προόδου και ίσως ακόμα καλύτερες αμοιβές ή οφέλη αν είστε τυχεροί. Κάπως έτσι είναι το σκηνικό, τις πρώτες ημέρες σε μια δουλειά. Αλλά δεν είναι όλα εύκολα. Μια νέα δουλειά φέρνει επίσης πολύ άγχος. Όπως την πρώτη ημέρα στο σχολείο. Είσαι ο «καινούργιος». Σε αντίθεση με την πρώτη μέρα του σχολείου όμως, εδώ οι άλλοι είναι «παλιοί». Δεν ξεκινάτε όλοι από την ίδια αφετηρία.

Για αυτό πρέπει να κινηθείς σωστά. Έτσι ώστε να προσαρμοστείς όσο πιο γρήγορα γίνεται στο νέο περιβάλλον, να εντυπωσιάσεις το αφεντικό σου και να δημιουργήσεις καλές σχέσεις με τους νέους συναδέλφους σου. Άλλωστε, στο εξής θα περνάτε πολλές ώρες μαζί. Το career site, Goalcast, παραθέτει 6 κινήσεις που πρέπει να κάνεις τον πρώτο μήνα στην νέα σου δουλειά.

1# Κάνε ρωτήσεις στους συναδέλφους σου. Αλλά όχι… υπερβολικά πολλές. Και φρόντισε να μην φαίνονται ανόητες.

2# Προσπάθησε να κάνεις την δουλειά του αφεντικού σου ευκολότερη. Δες πως μπορείς να προσφέρεις και σε ποια tasks.

3# Μάθε ακριβώς ποιες είναι οι προσδοκίες. Όταν πας σε μια νέα θέση, είναι λογικό να μην ξέρεις ακριβώς τι περιμένει η εταιρία από εσένα. Φρόντισε να το μάθεις γρήγορα, για να μην γίνουν… παρεξηγήσεις.

4# Κοινωνικοποίηση. Μέσα στις πρώτες δύο εβδομάδες, ξεκίνα να μιλάς και να συναναστρέφεσαι με κόσμο εντός της εταιρίας. Ακόμα και αν δεν είστε στο ίδιο τμήμα. Θα σε βοηθήσει στην συνέχεια.

5# Βρες έναν μέντορα. Σίγουρα υπάρχει κάποιος «παλιός» που κάποτε ήταν στην δική σου θέση. Βρες έναν «εσωτερικό μέντορα» που μπορεί να σου δώσει μια πρώτη καθοδήγηση και μερικές συμβουλές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 8 =