αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 6 κανόνες του εκατομμυριούχου Gary Vaynerchuk για να γίνεις πετυχημένος

Οι 6 κανόνες του εκατομμυριούχου Gary Vaynerchuk για να γίνεις πετυχημένος

Ο Gary Vaynerchuk είναι επιχειρηματίας και αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος. Κάποιοι ίσως τον γνωρίζετε και από την παρουσία του στα social media- ανεβάζει συνεχώς υλικό εκεί. Ενώ είναι συχνές και οι ομιλίες που κάνει.

Στη διάρκεια της μακράς business διαδρομής του έχει παραθέσει αρκετές συμβουλές για το πως μπορεί κάποιος να φτάσει στην επιτυχία. Το It’s Possible παραθέτει 6 κανόνες του Gary Vaynerchuk.

Κάνε αυτό που… δεν κάνουν οι άλλοι

Αν θες να φτάσεις σε μια μεγάλη επιτυχία, πρέπει να κάνεις το… έξτρα βήμα. Αυτό που ίσως δεν κάνουν οι άλλοι.

«Από το 1991 ως το 2006 δούλευα όλες τις ημέρες των καλοκαιριών», έχει πει ο Gary Vaynerchuk, εξηγώντας ότι με αυτό τον τρόπο έχτισε την ζωή, την καριέρα και την κληρονομία του.

Με τον γνωστό επιχειρηματία να παραδέχεται: «Έχασα πολύ από την διασκέδαση, την αναψυχή, τις καλές στιγμές, τις αναμνήσεις. Αλλά ήμουν σε μια αποστολή, επικεντρώθηκα, ήμουν πρόθυμος να κάνω τη ‘βρώμικη δουλειά’, να είμαι υπομονετικός». Ο ίδιος είχε παραθέσει αυτή την εμπειρία το σε ένα post στο Facebook, εξηγώντας ότι μήνυμα του αυτό, είναι για «όλους τους αδερφούς και τις αδερφές μου, που εργάζονται αυτό το καλοκαίρι».

Ποντάρετε στα δυνατά σημεία σας. Τριπλασιάστε την ικανότητα σας σε αυτά και αγνοήστε τα υπόλοιπα

Η αυτογνωσία είναι ένα από τα «κλειδιά» της ζωής. Δεν μπορείς να είσαι καλός σε όλα. Οι άνθρωποι που έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο και τη μεγαλύτερη επιτυχία στην εποχή μας είναι αυτοί που εστιάζουν σε ένα πράγμα και γίνονται οι καλύτεροι σε αυτό. Αλήθεια πιστεύετε ότι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ήταν καλός… στην οργανική χημεία; Μάθε τον εαυτό σου.

Οι ιδέες δεν είναι τίποτα. Η εκτέλεση είναι το παν

Ξέρετε πόσοι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι έχουν την επόμενη εξαιρετική εφαρμογή, προϊόν ή ιδέα που θα αλλάξει τον κόσμο; Και όμως, πόσοι από αυτούς θα εκτελέσουν πραγματικά αυτήν την ιδέα και θα φτιάξουν κάτι από αυτήν; Πέντε στους 100; Πιθανώς λιγότερο από αυτό. Μην είστε μυστικοπαθείς με τις ιδέες σας – μοιραστείτε τις ιδέες σας και γίνετε ανοιχτό βιβλίο. Γίνε μια μηχανή ιδεών και μετά μοιράσου τον πλούτο. Στην συνέχεια κάνε το πλάνο σου για να κάνεις μια ιδέα πραγματικότητα.

Πως θα καταλάβεις ότι κάποιος είναι loser; Παραπονιέται συνεχώς

Αυτοί που παραπονιούνται συνεχώς μπορούν εύκολα να… μεταδώσουν αυτή την αρνητική ενέργεια. Πότε ήταν η τελευταία φορά που φύγατε από μία συνάντηση με έναν τέτοιο άνθρωπο και είπατε «Ουάου, αυτό ήταν υπέροχο. Χαίρομαι πολύ που ξαναβλέπω αυτό το άτομο!». Μάλλον ποτέ. Είστε ο μέσος όρος των 5 ατόμων με τους οποίους περνάτε τον περισσότερο χρόνο, οπότε μην χάνετε το χρόνο σας με άτομα που παραπονιούνται για όλα.

«Σταμάτα να παραπονιέσαι. Οι μόνοι που σε ακούν, είναι άλλοι losers φίλοι σου», έχει πει ο Gary.

Αγνοήστε τις απόψεις των άλλων

Συχνά στη ζωή, οι άλλοι μα κρατούν πίσω. Πολλές φορές δεν είναι ξεκάθαρο.

Θα μείνεις σε αυτή τη χάλια δουλειά για άλλα 15-20 χρόνια μόνο και μόνο επειδή πληρώνει τους λογαριασμούς σου προς το παρόν ή απλώς επειδή η μητέρα σου λέει στους φίλους της ότι το παιδί της έχει μια «ωραία, σταθερή δουλειά»; Σταματήστε να ενδιαφέρεστε για το τι σκέφτονται όλοι για εσάς ή θέλουν για εσάς. Αναπτύξου και κάνε αυτό που σου ταιριάζει. Δεν μπορείς να ευχαριστήσεις τους πάντες- και γιατί να το θέλεις;

Η καλύτερη απάντηση είναι συχνά μια ερώτηση

Παρακολουθήστε αρκετά επεισόδια του #AskGaryVee και θα αρχίσετε να βλέπετε ένα μοτίβο στην προσέγγισή του να απαντά σε ερωτήσεις. Τι κάνει συχνά ο Gary; Απαντά… με ερώτηση. Όταν ένας θεατής ρωτά, ας πούμε, γιατί η στρατηγική του για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν λειτουργεί, ο Vaynerchuk μπορεί να απαντήσει με κάτι τέτοιο: «Πώς ξέρεις ότι δεν λειτουργεί;» ή «Ισχύουν οι συμβατικοί κανόνες του social media marketing στην περίπτωσή σας;».

Μπορείτε να βελτιώσετε την ικανότητά σας να «σκάβετε» βαθύτερα στις εκάστοτε προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας πελάτης ή ένας υπάλληλος και να υπολογίσετε το πραγματικό πρόβλημα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 1 =