αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 6 ερωτήσεις που κάνω στον εαυτό μου, πριν να πω «ναι» σε οτιδήποτε: Εξηγεί μια νεαρή επιχειρηματίας

Οι 6 ερωτήσεις που κάνω στον εαυτό μου, πριν να πω «ναι» σε οτιδήποτε: Εξηγεί μια νεαρή επιχειρηματίας

Όταν οι νέοι επιχειρηματίες ξεκινούν το δικό τους project, πολλές φορές κάνουν ένα λάθος: Λένε «ναι» σε όλα. Σε κάθε ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά τους. Σε κάθε πρόταση για συνεργασία. Σε κάθε άνθρωπο που συναντούν. Ίσως είναι και λόγω του ενθουσιασμού.

Κάπως έτσι έκανε και η Jess Ekstrom, η οποία σήμερα είναι CEO και ιδρύτρια της HeadbandsOfHope.com. Η ίδια ίδρυσε την επιχείρηση της σε ηλικία μόλις 19 ετών. Και δεν της βγήκε σε κακό, αφού όπως εξηγεί η εταιρία αναπτύχθηκε μέσα σε 6 χρόνια και η νεαρή επιχειρηματίας άρπαξε σχεδόν κάθε ευκαιρία που της παρουσιάστηκε.

Όμως περνώντας ο καιρός, διαπίστωσε ότι το να λες «ναι» σε όλα, σου «ρουφά» όλη την ενέργεια σου. Ακόμα και όταν θες να πας για καφέ, δεν μπορείς να λες «ναι» σε. Δεν μπορείς να είσαι πάντα διαθέσιμος. Κάπως έτσι, η Jess αποφάσισε να είναι πιο προσεκτική στις επιλογές της, όπως εξηγεί σε άρθρο της στο Entrepreneur.com. Και παραθέτει τις 6 ερωτήσεις που κάνει στον εαυτό της πριν πει «ναι» σε οτιδήποτε πλέον.

1# Τι σκοπό εξυπηρετεί αυτό;

2# Γιατί φοβάμαι να πω όχι;

3# Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω;

4# Μπορώ να το αναθέσω σε κάποιον άλλο να το κάνει για εμένα;

5# Θα μου τραβήξει όλη την ενέργεια;

6# Πως θα ξανά γεμίσω ενέργεια;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − sixteen =