αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 6 διαφορετικοί τύποι στόχων που μπορείς να βάλεις για τη νέα χρονιά

Οι 6 διαφορετικοί τύποι στόχων που μπορείς να βάλεις για τη νέα χρονιά

Η χρονιά φτάνει στο τέλος της, και ένα νέο έτος ξεκινά. Είναι αυτή η περίοδος του έτους όπου οι περισσότεροι άνθρωποι θέτουν τους νέους στόχους τους.

Δεν μπορείς να περιμένεις να δεις αποτελέσματα εν μία νυκτί. Και αν θες να έχεις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας, θα πρέπει να χωρίσεις τους στόχους σου σε διάφορες κατηγορίες. Έτσι ώστε να μπει μία τάξη στο… χάος που μπορεί να έχεις στο μπλοκάκι σου.

Το αμερικανικό Thought Catalog παραθέτει τους 6 διαφορετικούς τύπους στόχων στόχων που μπορείς να βάλεις για τη νέα χρονιά. Έχετε πολύ περισσότερες πιθανότητες να πετύχετε εάν οι στόχοι σας είναι συγκεκριμένοι και χρονικά ορισμένοι. Εδώ είναι λοιπόν οι 6 βασικές κατηγορίες στόχων και μερικές πιθανές ιδέες για το πως να ξεκινήσεις:

1. Οικονομικοί Στόχοι

Ιδέες για μακροπρόθεσμους στόχους: Εξόφληση δανείων. Εξοικονόμησε αρκετά χρήματα για ένα νέο αυτοκίνητο ή για να μείνεις μόνος σε ένα σπίτι. Πλάνο για να είσαι πιο άνετα οικονομικά

Ιδέες για βραχυπρόθεσμους στόχους: Δημιουργήστε έναν προϋπολογισμό για τον εαυτό σου. Βάλε το 10% του μισθού σου στην άκρη. Φέρε το μεσημεριανό σου στη δουλειά αντί να ξοδεύεις χρήματα σε εστιατόρια και fast food.

2. Στόχοι Προσωπικής Ανάπτυξης

Ιδέες για μακροπρόθεσμους στόχους: Αγάπησε τον εαυτό σου. Σεβάσου τον εαυτό σου. Μάθετε να έχεις υπομονή. Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας να σταματήσει να περιμένει ότι θα συμβεί το χειρότερο σενάριο.

Ιδέες για βραχυπρόθεσμους στόχους: Πείτε ένα θετικό πράγμα για τον εαυτό σας στον καθρέφτη κάθε πρωί. Εξασκηθείτε σε τεχνικές αναπνοής. Ξεκίνα ένα online μάθημα.

3. Στόχοι εμπειριών

Ιδέες για μακροπρόθεσμους στόχους: Ταξιδέψτε στον κόσμο. Δείτε από κοντά το Grand Canyon. Επισκεφθείτε την Disney.

Ιδέες για βραχυπρόθεσμους στόχους: Εγγραφείτε σε ένα μάθημα για να μάθετε μια άλλη γλώσσα. Ψάξτε οικονομικά μέρη για διακοπές. Δημιουργήστε έναν πίνακα με μέρη που θέλετε να επισκεφτείτε.

4. Στόχοι καριέρας

Ιδέες για μακροπρόθεσμους στόχους: Να πάρεις πτυχίο (αν δεν το έχεις ήδη). Να πάρεις προαγωγή. Να πάρεις αύξηση.

Ιδέες για βραχυπρόθεσμους στόχους: Ανανεώστε το βιογραφικό σας. Αποστολή αιτήσεων για καλύτερες θέσεις. Δικτυωθείτε με άλλους στον τομέα σας. Ζητήστε μια συνάντηση με το αφεντικό σας για να συζητήσετε την αμοιβή σας.

5. Στόχοι υγείας

Ιδέες για μακροπρόθεσμους στόχους: Χάστε βάρος. Αποκτήστε γυμνασμένο σώμα. Τρέξτε σε έναν μαραθώνιο.

Ιδέες για βραχυπρόθεσμους στόχους: Πετάξτε τυχόν ανθυγιεινά σνακ από τα ντουλάπια σας. Αντικαταστήστε τα με υγιεινά σνακ. Αγοράστε μια συνδρομή στο γυμναστήριο. Πάρτε τον σκύλο σας για μια βόλτα.

6. Στόχοι σχέσεων

Ιδέες για μακροπρόθεσμους στόχους: Βρείτε τον/την σύντροφο που θέλετε. Μείνετε στο ίδιο σπίτι μαζί. Παντρευτείτε. Κάντε παιδιά.

Ιδέες για βραχυπρόθεσμους στόχους: Ξεκίνα συζητήσεις με αγνώστους σε events, σε μαζώξεις ή σε μαγαζιά όπου συχνάζεις. Στείλε το πρώτο μήνυμα. Ζήτα από κάποιον/α να βγείτε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + 20 =