αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 6 άνθρωποι που πρέπει να έχεις στο δίκτυο σου για να φτάσεις στην επιτυχία

Οι 6 άνθρωποι που πρέπει να έχεις στο δίκτυο σου για να φτάσεις στην επιτυχία

Όλοι θα ήθελα να καταγράψουν ένα success story σαν αυτά των Steve Jobs, Elon Musk, Jeff Bezos, Bill Gates, Arianna Huffington και Mark Cuban. Σίγουρα, όσοι καταφέρνουν να φτάσουν σε τόσο υψηλό επίπεδο, έχουν κάποιες προσωπικές ικανότητες.

Όμως, ακόμα και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες που αναφέρουμε παραπάνω, θα έλεγαν ότι δεν θα έφταναν στην επιτυχία, αν δεν είχαν κάποιους ανθρώπους γύρω τους. Το αμερικανικό inc.com παραθέτει τους 6 ανθρώπους που πρέπει να έχεις στη δίκτυο σου, έτσι ώστε να δεις τη δική σου ιστορία επιτυχίας να πραγματοποιείται.

1- Ο Booster: Ο κύριος ρόλος του «ενισχυτή» είναι να σας ενθαρρύνει ότι το ταξίδι σας δεν πάει όπως θα περιμένατε. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει μεγάλη σημασία. Συνήθως είναι σύζυγοι, οικογενειακά μέλη ή παλιότεροι φίλοι.

2- Ο ένορκος: Καταστρώνεις το πλάνο σου, το βάζεις σε λειτουργία και βλέπεις τα αποτελέσματα. Κάπου εκεί, υπάρχει πάντα ο φίλος σε ρόλο… ένορκου. Αυτός που θα κάνει κριτική αφού δει όλα τα δεδομένα στην πράξη. Αρκετές φορές γίνεται εκνευριστικός, ωστόσο είναι χρήσιμος αφού σου δίνει ένα καλό feedback.

3- Ο σύμβουλος: Είναι ο άνθρωπος που μπορείς να καλέσεις ή να του γράψεις μήνυμα, τη στιγμή που πρέπει να πάρεις μια σημαντική οργανωτική απόφαση ή μια απόφαση πρόσληψης. Δεν θα ακούσεις πάντα τη συμβουλή που θες, αλλά ο «σύμβουλος» συνήθως έχει μεγαλύτερη εμπειρία από εσένα, άρα κάτι θα ξέρει παραπάνω.

4- Ο συνιδρυτής: Αυτός έχει συμπληρωματικές δεξιότητες με εσένα. Είναι το άλλο σου μισό στα επαγγελματικά. Ο ρόλος του είναι σημαντικός, αφού γνωρίζει εσάς και την επιχείρηση πολύ καλά. Αυτό δεν σημαίνει ότι η συνεργασία μαζί του είναι πάντα εύκολη…

5- Ο συνεργάτης: Κάθε επιχειρηματίας έχει έναν συνεργάτη που μπορεί να ακούσει τις ιδέες του, και να πει μια γρήγορη γνώμη. Είναι το άτομο που μπορεί να ακούσει πρώτο, για νέα προϊόντα και εκστρατείες. Οι περισσότεροι συνεργάτες έχουν μεγάλη φαντασία και μπορούν επίσης να κάνουν τις προτάσεις του.

6- Ο αμφισβητίας: Είναι ο άνθρωπος που σε έχει αμφισβητήσει μια ή περισσότερες φορές. Σου έχει πει ότι «δεν μπορείς να το κάνεις». Είναι όμως το καλύτερο που έχει κάνει για εσένα, αφού σε κινητοποίησε και σου έδωσε ένα παραπάνω κίνητρο για να πετύχεις. Ακόμα και αν δεν είναι συμπαθητικός, σίγουρα οι… σπίθες του βοηθούν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 8 =