αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 τύποι ανθρώπων που θα σε εμποδίσουν να ξεκινήσεις κάτι δικό σου και να φτάσεις στην επιτυχία

Οι 5 τύποι ανθρώπων που θα σε εμποδίσουν να ξεκινήσεις κάτι δικό σου και να φτάσεις στην επιτυχία

«Έχει σημασία με ποιους συζητάς τα σχέδια σου», λέει μια σοφή φράση. Είναι σημαντικό. Δεν αρκεί απλά να έχεις την «καλή ιδέα». Αν αποφασίσεις να ξεκινήσεις ένα δικό σου project, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βρεθούν άνθρωποι που θα σε βάλουν… σε δεύτερες σκέψεις. Θα σε αποθαρρύνουν από το να κάνεις το τολμηρό βήμα. Το σημαντικότερο: Είναι πιθανό να καταφέρουν να σε φρενάρουν.

Δες ποιους ανθρώπους έχεις γύρω σου και με ποιους μοιράζεσαι τις ιδέες που έχεις στο μυαλό σου. Η παρακάτω λίστα μπορεί να σε βοηθήσει. Είναι 5 τύποι ανθρώπων που θα σε εμποδίσουν να ξεκινήσεις κάτι δικό σου και να φτάσεις στην επιτυχία. Φυσικά αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να σε «σαμποτάρουν» και αργότερα στη διαδρομή σου. Για αυτό κράτα τις αποστάσεις σου.

Οι παντογνώστες

Oλοι έχουμε συναντήσει ανθρώπους στο χώρο εργασίας που πιστεύουν ότι έχουν όλες τις απαντήσεις. Επικρίνουν το πώς όλοι οι άλλοι εκτελούν ορισμένα tasks. Δεν έχει σημασία αν επικρίνουν έναν διευθυντή ή έναν υπάλληλο. Pάντα επισημαίνουν πώς η δουλειά θα μπορούσε «να είχε γίνει καλύτερα» ή πώς θα την είχαν κάνει διαφορετικά. Στα μάτια τους, θα μπορούσαν εύκολα να διευθύνουν ολόκληρη… εταιρεία χωρίς προβλήματα. Οι παντογνώστες συνήθως δεν ξέρουν πολλά, αλλά μιλάνε πολύ. Κράτα αποστάσεις και μη λαμβάνεις την άποψη τους τόσο σοβαρά.

Οι τύποι χωρίς κίνητρα

Τα άτομα χωρίς κίνητρα δεν θα βοηθήσουν την ιδέα σας να αναπτυχθεί. Μπορούν να σε σαμποτάρουν και στην πορεία, αν τους έχεις στην ομάδα σου. Θα βγάλουν την ελάχιστη ποσότητα εργασίας, καταβάλλοντας βασική προσπάθεια, ώστε να μην απολυθούν. Εάν χρειάζεται να γίνει επιπλέον εργασία, θα αγνοήσουν το πρόβλημα ή θα προσπαθήσουν να βρουν μια ‘συντόμευση’ για να ολοκληρώσουν την εργασία το συντομότερο δυνατό.

Αυτός που θα σου πει… να ξενυχτάς

Κάποιοι πιστεύουν ότι για να φτάσεις στην επιτυχία πρέπει να δουλεύεις… όλη την νύχτα. Αυτό δεν είναι ακριβές. Η Arianna Huffington, συγγραφέας του «The Sleep Revolution» και συνιδρύτρια της Huffington Post, πιστεύει το αντίθετο: «Με το να κοιμόμαστε περισσότερο, γινόμαστε πιο ικανοί και έχουμε τον έλεγχο της ζωής μας», λέει. Μην παραβλέπεις τον καλό ύπνο. Βρες την δική σου ισορροπία και μην ακούσεις άλλους που ίσως θα σου πουν ότι πρέπει να δουλεύεις… 24 ώρες το 24ωρο.

Αυτοί που παίζουν πάντα μέσα σε συγκεκριμένα πλαίσια

Είναι αυτοί που συμμορφώνονται με τα όρια που τους τίθενται. Δεν έχουν όνειρα και δεν κάνουν κάτι που αντίκειται στο status quo. Ζουν απλά σαν ρομπότ. Θέλουν να ξυπνούν, να δουλεύουν 40 ώρες την εβδομάδα σε μια δουλειά που μισούν και να πηγαίνουν σπίτι να κοιμούνται. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι ικανοποιημένοι με αυτό και αυτό είναι απολύτως ΟΚ. Αλλά ένα άτομο που ακολουθεί τα όνειρά του απλά δεν μπορεί να συμβαδίσει με τον μέσο τρόπο ζωής.

Οι losers

Το γράφαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας. Κάθε πετυχημένος άνθρωπος ήταν, είναι και θα είναι πετυχημένος (και) λόγω των ανθρώπων που έχει γύρω του. Αυτό συνέβαινε από τα πολύ παλιά χρόνια και θα συνεχίσει να συμβαίνει. Είναι μια κατάσταση που σου δίνει την ώθηση και τις γνώσεις για να πας παρακάτω. Ενώ την ίδια στιγμή δημιουργεί έναν υγιή ανταγωνισμό εντός της «παρέας». Δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε πολλοί business γκουρού: Είμαστε ο «μέσος όρος» των 5 ανθρώπων με τους οποίους κάνουμε παρέα περισσότερο. Άσε λοιπόν τους losers στην άκρη.

 

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 8 =