αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 τύποι ανθρωπων που πρέπει να έχεις στο «προσωπικό διοικητικό συμβούλιο» σου, για να πετύχεις τους στόχους σου

Οι 5 τύποι ανθρωπων που πρέπει να έχεις στο «προσωπικό διοικητικό συμβούλιο» σου, για να πετύχεις τους στόχους σου

Όλοι έχουμε ανθρώπους στη ζωή μας, που έχουν διαφορετικούς ρόλους και ευθύνες. Αλλά η στρατηγική εύρεση μεντόρων και υποστηρικτών που μπορούν να καλύψουν συγκεκριμένες θέσεις μπορεί να κάνει τη διαφορά στην καριέρα σας.

Η Lisa Skeete-Tatum, ιδρύτρια και CEO της Landit, μιας τεχνολογικής εταιρείας αφιερωμένης στο career coaching για επιχειρήσεις και ιδιώτες, αποκαλεί αυτή την ομάδα της «προσωπικό διοικητικό συμβούλιο» και λέει ότι χωρίς αυτούς, η επιτυχία της δεν θα ήταν δυνατή.

«Δεν θα ήμουν εδώ που είμαι σήμερα, αν δεν ήταν οι άνθρωποι που πίστευαν σε μένα… που έβλεπαν κάτι σε μένα, και με βοήθησαν να δω πράγματα που δεν ήξερα καν ότι ήταν δυνατά», λέει στο CNBC.

Εδώ είναι τα πέντε άτομα που η Tatum λέει ότι χρειάζεται ο καθένας στην προσωπική του dream team.

Ο μέντορας

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με την ύπαρξη ενός μέντορα, είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο, που τους καθοδηγεί και τους φέρνει σε μία καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Οι μέντορες είναι υπεύθυνοι για να σας μυήσουν σε νέους τρόπους σκέψης, να αμφισβητήσουν τις περιοριστικές σας πεποιθήσεις, να μοιραστούν πολύτιμα μαθήματα ζωής και πολλά άλλα. Πολλοί Οργανισμοί και άνθρωποι πιστεύουν ότι πρέπει να έχεις έναν μέντορα, και φυσικά οι μέντορες είναι υπέροχοι. Προσοχή όμως: Κανείς δεν θέλει να τον πλησιάσεις και να του πεις, «θα είσαι ο μέντοράς μου». Είναι απότομο. Προσπαθήστε να προσκαλέσετε έναν πιθανό μέντορα για μεσημεριανό γεύμα ή μια virtual συνομιλία για καφέ, και να γίνει ένα brainstorming για ένα συγκεκριμένο θέμα, σε αντίθεση με το να του ζητάτε απλώς να αναλάβει το ρόλο. Η προετοιμασία των επακόλουθων ερωτήσεων θα βοηθήσει επίσης στη ροή της συνομιλίας.

Ο αντιπρόσωπος

Το να έχεις ένα άτομο που μπορεί να μιλήσει για σένα είναι εξίσου σημαντικό με το να έχεις ένα άτομο να συζητάς. Είναι κάποιος που μπορεί να μιλήσει για τις δυνάμεις και τις ικανότητές σας όταν δεν είστε εκεί. Αυτά τα άτομα έχουν ήδη μια θέση στο τραπέζι και συνηγορούν για να έχετε και εσείς μια θέση.

Ο connector

Είναι κάποιος που «γνωρίζει τους πάντες και είναι σε θέση να σηκώσει το τηλέφωνο για λογαριασμό σας». Οι connectors χρησιμοποιούν το δίκτυο των σχέσεων, των πόρων και της δύναμής που έχουν δημιουργηθεί με χρόνια παρουσίας σε ένα συγκεκριμένο πεδίο για να σας φέρουν σε επαφή με τους κατάλληλους ανθρώπους.

Ο point expert

Σκεφτείτε τον point expert σας ως την προσωπική σας μηχανή αναζήτησης. Αυτό το άτομο έχει… όλες τις απαντήσεις και είναι πάντα πρόθυμο να σας κάνει να γνωρίζετε πληροφορίες που μπορεί να χρειαστούν για να αναβαθμιστείτε προσωπικά ή επαγγελματικά.

«Δεν έχουμε χρόνο να μάθουμε όλα όσα πρέπει να ξέρουμε, επομένως ποιο είναι το άτομο που μπορεί να εξετάσει 5, 10, 15 ερωτήσεις βαθιά στον τομέα της εξειδίκευσής του και να μοιραστεί τις γνώσεις του μαζί σας;», λέει η Tatum.

Ένας ειδικός δεν είναι μόνο γνώστης, αλλά και ικανός και έχει εμπειρία από τον πραγματικό κόσμο, για να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των πληροφοριών του. Σύμφωνα με το LinkedIn, οι ειδικοί μπορούν να αναγνωριστούν από την προθυμία τους να δημιουργήσουν κατευθυντήριες γραμμές για τους άλλους, να διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα διαπιστευτηρίων και να αυτοεκπαιδεύονται και να προσαρμόζονται.

Ο στενός φίλος

Σύμφωνα με την Tatum, ο δρόμος για την επίτευξη των στόχων σας, προσωπικούς ή επαγγελματικούς, έχει «ακραία πανω και κάτω». Είναι σημαντικό να έχετε κάποιον στη γωνιά σας στον οποίο μπορείτε να εκφραστείτε. Ο στενός σας φίλος πρέπει να είναι κάποιος με τον οποίο νιώθετε άνετα να μεταφέρετε τα συναισθήματά σας χωρίς να ανησυχείτε για το πως θα κριθείτε. Έχετε δημιουργήσει μια σχέση μαζί του για μεγάλο χρονικό διάστημα και πιστεύετε ότι θα σας στηρίξει στις δύσκολες στιγμές σας- και θα γιορτάσει τις νίκες σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 5 =