αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 «τοξικές» συνήθειες που πρέπει να σταματήσεις τώρα, αν θέλεις να φτάσεις στην επιτυχία

Οι 5 «τοξικές» συνήθειες που πρέπει να σταματήσεις τώρα, αν θέλεις να φτάσεις στην επιτυχία

Όλοι θέλουν να γίνουν πετυχημένοι. Μάλιστα στην εποχή μας αυτό ίσως έχει γίνει λίγο πιο έντονο, αφού έχεις την ευκαιρία να δεις… σχεδόν σε live χρόνο, πολλά success stories σε διάφορα μέρη του κόσμου. Μπορείς να δεις μια ιστορία επιτυχίας να ξεκινά από ένα μικρό χωρίο, μια κακόφημη γειτονία ή από μια μεγαλούπολη. Όλο αυτό το σκηνικό συνήθως σε κάνει να θες και εσύ να φτάσεις στην επιτυχία.

Αλλά εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα: Ενώ θέλουμε να γίνουμε πετυχημένοι, δεν θέλουμε να αφήσουμε πίσω συνήθειες και πρακτικές που μας κρατούν στάσιμους.

Τελικά, λίγοι είναι αυτοί που θα βγουν από την «ασφάλεια» της ρουτίνας, και θα κάνουν τολμηρές επιλογές. Όμως ποια είναι τα πρώτα πράγματα που πρέπει να αλλάξεις στην καθημερινότητα σου, αν θέλεις να καταγράψεις το δικό σου επιχειρηματικό (και όχι μόνο) success story; Το It’s Possible παραθέτει 5 «τοξικές» συνήθειες που μπορούν να αποτελέσουν εμπόδιο.

1# Συνεχή κριτική σε άλλους. Το βλέπουμε έντονα και στην Ελλάδα. Όλοι κάνουν κριτική σε ολους. Και συνήθως δεν βλέπουν με καλό μάτι την επιτυχία των άλλων. Όχι, δεν είναι όλοι τυχεροί ή με «καλές γνωριμίες». Μπορεί απλά να είναι καλύτεροι από εσένα και να εργάστηκαν περισσότερο.

2# Αναζητώντας συνεχώς την τελειότητα. Στο δρόμο προς την κορυφή, δεν θα γίνουν όλα τέλεια. Είναι οκ να αναζητάς το καλύτερο δυνατό, αλλά αν δεν έρθει κάποιες φορές, μην… τα βάψεις μαύρα. Συνέχισε να κινείσαι προς τα εμπρός.

3# Μένοντας μέσα στην «ζώνη άνεσης». Αν μένεις συνεχώς εκεί, μάλλον δεν θα καταφέρεις τίποτα σπουδαίο. Οι επιτυχίες έρχονται όταν βγεις έξω από την «ζώνη άνεσης» σου. Ακόμα κι αν νιώσεις άβολα. Μόνο έτσι θα ανοίξεις νέους δρόμους.

4# Θες να έχεις όλες τις απαντήσεις. Κανείς δεν είχε όλες τις απαντήσεις όταν ξεκίναγε. Όταν σου γίνεται μια δύσκολη ερώτηση, μπορείς να πεις «δεν ξέρω». Στην συνέχεια πήγαινε να βρεις την απάντηση.

5# Απλά… να περιμένεις. Δεν υπάρχει ποτέ ιδανικός χρόνος για να ξεκινήσεις μια επιχείρηση, να πουλήσεις μια επιχείρηση ή να προχωρήσετε στο επόμενο challenge στην καριέρα σου. Κάνε το τώρα!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + three =