αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 συνήθειες που δείχνουν ότι είσαι ένας follower και όχι leader

Οι 5 συνήθειες που δείχνουν ότι είσαι ένας follower και όχι leader

Αν το δούμε θεωρητικά, οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να γίνουν leaders. Ανεξάρτητα από το πεδίο στο οποίο κινούνται επαγγελματικά. Αλλά η αλήθεια εδώ είναι ότι δεν έχουν όλοι τα απαραίτητα skills και τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα τους κάνουν σπουδαίους ηγέτες.

Κάποιοι είναι followers. Δεν είναι απαραίτητα κακό. Όλοι έχουν τον ρόλο τους και μπορεί να είναι χρήσιμοι. Αλλά πως θα καταλάβεις σε ποια κατηγορία ανήκεις; Εδώ είναι 5 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι follower και μάλλον δεν κάνεις για leader. Τουλάχιστον στην παρούσα φάση. Γιατί όλοι αλλάζουν και βελτιώνονται στην πορεία.

1# Δεν ελέγχεις τα συναισθήματα σου. Οκ, ακόμα και οι μεγαλύτεροι leaders έχουν συναισθήματα. Αλλά καταφέρνουν να τα ελέγχουν. Από την άλλη οι followers είναι συνήθως πιο αντιδραστικοί και εξωτερικεύουν αυτά που έχουν μέσα τους.

2# Πας πάντα στην «μέση λύση». Δεν είναι τυχαίο, ότι οι μεγαλύτεροι leaders του κόσμου έφτασαν στην επιτυχία ακριβώς επειδή έκαναν τολμηρές επιλογές και πήραν μεγάλα ρίσκα. Αν συνεχώς αναζητάς «συμβιβασμούς» και τις λιγότερο ρισκαδόρικες επιλογές, τότε μάλλον είσαι ένας follower.

3# Δεν έχεις αυτοπεποίθηση. Οι ηγέτες τείνουν να είναι αποφασιστικοί, φιλόδοξοι και με αυτοπεποίθηση. Οι followers είναι πιθανότερο να ”δουν” όρια στις ικανότητές τους, και να ακούσουν πολύ τις γνώμες των άλλων.

4# Δεν είσαι επικοινωνιακός. Επίσης ένα χαρακτηριστικό που έχουν οι μεγαλύτεροι ηγέτες του κόσμου. Ενώ επίσης ακούνε τους άλλους που είναι γύρω τους και προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα τους.

5# Δεν «βλέπεις» στο μέλλον. Όλοι αυτοί που έχουν φτάσει σε μεγάλες επιτυχίες, ειδικά στο επιχειρηματικό πεδίο, είχαν ανάμεσα σε άλλα ένα κοινό χαρακτηριστικό. Κατάφερναν πάντα να «βλέπουν» προς το μέλλον και να έχουν ένα όραμα. Έβλεπαν αυτά που οι άλλοι δεν μπορούσαν να δουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × one =