αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 μύθοι τους οποίους πιστεύουν οι νέοι επιχειρηματίες (και στη συνέχεια γκρεμίζονται)

Οι 5 μύθοι τους οποίους πιστεύουν οι νέοι επιχειρηματίες (και στη συνέχεια γκρεμίζονται)

Είναι αλήθεια, ότι περίπου 8 στις 10 startups δεν καταφέρνουν ποτέ να φτάσουν στην επιτυχία. Και μετά από σύντομο χρονικό διάστημα τερματίζουν την λειτουργά τους. Αμέτρητες συζητήσεις, αναλύσεις και άρθρα έχουν γίνει, για τους λόγους που μπορούν να οδηγήσουν μια νέα επιχείρηση στην αποτυχία. Όπως εξηγεί το Entrepreneur.com, πολλές φορές οι νέοι επιχειρηματίες αποτυγχάνουν, επειδή έχουν δημιουργήσει μέσα στο μυαλό τους υπερβολικά υψηλές προσδοκίες.

Είναι κάποιοι μύθοι σχετικά με την επιχειρηματικότητα, οι οποίου κυκλοφορούν ευρέως. Για παράδειγμα, αρκετοί γίνονται επιχειρηματίες, επειδή πιστεύουν ότι θα δουλεύουν… όποτε θέλουν. Στην πραγματικότητα, τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Σκέψου να σε χρειαστεί κάποια στιγμή ένας πελάτης σου, αλλά εσύ να είσαι σε διακοπές για 2 εβδομάδες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πας ποτέ διακοπές. Αλλά πρέπει πρώτα να έχεις φροντίσει ότι όλα θα δουλεύουν άψογα, όσο θα λείπεις.

Παρακάτω ακολουθούν 5 μύθοι τους οποίους πιστεύουν αρκετοί άνθρωποι, οι οποίοι μπαίνουν στην επιχειρηματικότητα. Μετά βέβαια, οι μύθοι αυτοί γκρεμίζονται. Και είναι πολύ πιθανό, να γκρεμιστεί και όλη η προσπάθεια που κάνει κάποιος.

1# Θα είμαι το αφεντικό του εαυτού μου
(οκ αλλά πρέπει να εξυπηρετείς και το κοινό σου)

2# Θα γίνω γρήγορα πλούσιος

3# Θα είναι εύκολο

4# Το μόνο που χρειάζομαι είναι μια ιδέα εκατομμυρίων

5# Θα δουλεύω όποτε θέλω

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + 18 =