αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι 5 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, για να στέλνεις τα αποτελεσματικότερα μηνύματα στο Linkedin

Οι 5 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, για να στέλνεις τα αποτελεσματικότερα μηνύματα στο Linkedin

Τι κι αν το LinkedIn «λάνσαρε» την νέα του λειτουργία, που προτείνει στους χρήστες του το προς αποστολή κείμενο σε άλλες επαφές; Η αναζήτηση εργασίας ποτέ δεν ήταν εύκολη υπόθεση και μια τέτοια λειτουργία δεν θα διευκολύνει κανέναν που αναζητάει εργασία. Η μόνη ομάδα που επωφελείται μιας τέτοιας δυνατότητας είναι οι άνθρωποι που ήδη εργάζονται και απλά τώρα, τους δίνεται η ευκαιρία να διαχειριστούν πολύ πιο γρήγορα, άρα και αποδοτικά, τα αναρίθμητα μηνύματα που λαμβάνουν καθημερινά.

Αν είσαι όμως σε φάση αναζήτησης της επόμενης δουλειάς σου, μην πέσεις στην παγίδα των έτοιμων και τυποποιημένων μηνυμάτων που σου προτείνει η πλατφόρμα, όσο έξυπνα κι αν φαίνονται. Αντιθέτως, προσπάθησε να δημιουργήσεις πρωτότυπα και «engaging» κείμενα, δείχνοντας ποιος πραγματικά είσαι και τη διάθεσή σου να κοπιάσεις, στην προσπάθειά σου να καταφέρεις αυτό που θέλεις.

Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα, και να είσαι σίγουρος πως θα στέλνεις τα πιο αποτελεσματικά LinkedIn μηνύματα.

1. Κάνε τις απαραίτητες συνδέσεις
Προτού στείλεις κάτι, ΔΙΑΒΑΣΕ προσεκτικά το προφίλ του παραλήπτη. Δώσε ιδιαίτερη έμφαση στην εταιρεία που εργάζεται, τις σπουδές του, αλλά και την δραστηριότητά του στην πλατφόρμα. Όλα τα παραπάνω μπορούν να σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις μια «σύνδεση», βασιζόμενος σε κοινές εμπειρίες και βιώματα ή να αποτελέσουν εξαιρετική αφορμή να ανοίξεις την κουβέντα με άτομα που θεωρείς χρήσιμο να προσεγγίσεις.

2. Μπες στο ψητό
Έχοντας κάνει μια ΣΥΝΤΟΜΗ εισαγωγή, μπες στο θέμα. Οι ταχύτητες των σύγχρονων επαγγελματιών είναι ιλιγγιώδεις, και κανείς δεν έχει άπλετο χρόνο να διαβάζει εκθέσεις, όσο ωραίες κι αν είναι. Όλοι θέλουν γρήγορη και ευκολοχώνευτη πληροφορία. Συνεπώς, πες ακριβώς τι θέλεις, σώζοντας πολύτιμο χρόνο και για τις δύο μεριές.

3. Δημιούργησε αξία στον παραλήπτη
Όσο κι αν είναι στη φύση μας να βοηθάμε τους άλλους, το προσωπικό όφελος δεν παύει να είναι στον πυρήνα των αποφάσεών μας και ένα σημαντικό κίνητρο. Για αυτό το λόγο, παρουσίασε στον παραλήπτη του μηνύματός σου την αξία που θα αποκομίσει, αν σε βοηθήσει.

4. Έμφαση στη λεπτομέρεια
Δώσε ιδιαίτερη έμφαση στην ορθογραφία, προσέχοντας το μήνυμα να είναι συνεκτικό και με την κατάλληλη εμφάνιση. Το δεύτερο θα το καταφέρεις με το να αφήνεις κενά μεταξύ των ΣΥΝΤΟΜΩΝ παραγράφων σου (2-3 προτάσεις). Με αυτόν τον τρόπο, το κείμενο δεν θα φαίνεται τόσο «τρομακτικό» στα μάτια του αναγνώστη. Αντιθέτως, θα του θυμίζει ένα καλοφτιαγμένο άρθρο περιοδικού, και μάλιστα, σε πολύ μικρότερη έκταση.
Τα LinkedIn Messages είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να προσεγγίζει κανείς επαγγελματικά άλλους χρήστες και να χτίζει το δίκτυό του. Όμως, μην το παρακάνεις, spam-άροντας τις επαφές σου και τους χρήστες της πλατφόρμας γενικότερα. Και έχε πάντα κατά νου, ότι η πλατφόρμα ανταμείβει όσους κάνουν σωστή χρήση των δυνατοτήτων της και αντιστοίχως, «τιμωρεί», αυτούς που καταχράζονται τις όποιες λειτουργίες της…

Πηγή: Fortune Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 14 =