αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, αν θες να ξεκινήσεις μόνος το δικό σου project το 2020

Οι 5 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, αν θες να ξεκινήσεις μόνος το δικό σου project το 2020

Νέα χρονιά, νέοι στόχοι. Το 2019 πλησιάζει στο τέλος του, και είναι μια καλή στιγμή για να βάλεις σε εφαρμογή το σχέδιο σου: Να ξεκινήσεις το δικό σου business project μόλις ξεκινήσει η νέα χρονιά. Ακόμα κι αν δεν έχεις ομάδα. Μπορείς να κινηθείς ως Solopreneuer.

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

Φυσικά, ο δρόμος του Solopreneur μόνο εύκολος δεν είναι. Αφού η δουλειά πέφτει όλη πάνω σου. Από την άλλη μεριά, έχεις την απόλυτη ελευθερία να παίρνεις γρήγορες αποφάσεις, χωρίς… κουραστικά meetings και συζητήσεις επί συζητήσεων. Όλα τα αποφασίζεις εσύ, είτε είναι σωστά είτε λάθος.

Αν θες να κινηθείς ως άλλος «μοναχικός καβαλάρης» εδώ είναι 5 tips που σίγουρα θα σε βοηθήσουν.

1- Φτιάξε πλάνο για τον «μαραθώνιο»

Θα ξεκινήσεις ένα project από το μηδέν. Μόνος. Εδώ χρειάζεται προσοχή. Αν πας να δουλέψεις… 24 ώρες το 24ωρο, μάλλον θα έχεις βγει off στην πρώτη εβδομάδα. Φτιάξε ένα πλάνο για τον «μαραθώνιο» που έχεις μπροστά και προσπάθησε να κάνεις σωστό διαμοιρασμό των δυνάμεων σου. Τα διαλείμματα, οι κενές ημέρες και οι δραστηριότητες εκτός δουλειάς για να «καθαρίζει» το μυαλό είναι απαραίτητα. Α, και μην επιχειρήσεις να ξενυχτάς δουλεύοντας, γιατί μετά δεν θα έχεις ούτε καλή υγεία, ούτε ενέργεια για να δουλέψεις.

2- Παρέμεινε υπεύθυνος

Ο καθορισμός στόχων είναι μια ικανότητα που σπάνια διδάσκεται. Ωστόσο, ως Solopreneur, είναι απαραίτητο να μετράς την επιτυχία και να παρακολουθείς την πρόοδο. Αυτό θα συμβάλει όχι μόνο στην βελτιστοποίηση των προσπαθειών σου, αλλά θα ε΄σε κρατήσει και ενθουσιώδη. Υπάρχουν πολλά apps που μπορούν να σας βοηθήσουν στο συγκεκριμένο κομμάτι. Εναλλακτικά, μπορείς να βρεις έναν άνθρωπο που θα του στέλνεις την to-do-list σου, μέσω email, κάθε εβδομάδα.

3- Επέκτεινε το μυαλό

Είναι πολύ σημαντικό να διευρύνεις το μυαλό σου, να μαθαίνεις νέες δεξιότητες και να ξεπερνάς τα όρια σου. Μπορείς να ξεκινήσεις, εστιάζοντας στα πεδία που θεωρείς ότι υστερείς. Ψάξε για νέες δεξιότητες που θα σε βοηθήσουν να γίνεις καλύτερος εκεί. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να γίνεις μαέστρος. Αρκεί να είναι αρκετά καλός, έτσι ώστε να κάνεις τη δουλειά. Την ίδια στιγμή, βελτίωσε τα ταλέντα που ήδη έχεις.

4- Μείνε συνδεδεμένος

Πήγαινε σε έναν co-working space ή σε μια ομάδα επιχειρηματιών τουλάχιστον μια φορά το δεκαπενθήμερο. Εκεί μπορείς να μιλήσεις με ανθρώπους, ενώ επίσης διοργανώνονται ενδιαφέροντα events. Με αυτό τον τρόπο θα αναπτύξεις τις δεξιότητες σου και παράλληλα θα μιλήσεις με άλλους Solopreneurs (και όχι μόνο). Βρείτε μια κοινότητα για να μοιραστείτε ιδέες και ιστορίες.

5- Δώσε λίγη δουλειά έξω

Δεν είναι εύκολο να τα κάνεις όλα μόνος. Υπάρχει μια… μαγική λέξη: Outsourcing. Το να δώσεις δηλαδή κάποιες από τις δουλειές που έχεις να κάνεις, σε έναν εξωτερικό συνεργάτη. Έτσι ώστε να βρεις λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Αυτή η επιλογή σίγουρα έχει και κάποιο χρηματικό κόστος. Αν μπορείς να το πραγματοποιήσεις πάντως, θα είναι πολύ καλό για εσένα

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 4 =