αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 κινήσεις για να πετύχεις τους στόχους σου, εστιάζοντας στην στιγμή που ζεις τώρα

Οι 5 κινήσεις για να πετύχεις τους στόχους σου, εστιάζοντας στην στιγμή που ζεις τώρα

Το να θέτεις στόχους είναι σίγουρα καλό. Είτε στην επαγγελματική, είτε στην προσωπική σου ζωή. Ακόμα κι αν αυτά που θέλεις να πετύχεις φαντάζουν δύσκολα, το να δημιουργείς ένα δικό σου όραμα, μπορεί να σε ωφελήσει. Μπορεί να μην φτάσεις στον τελικό στόχο, αλλά θα έχεις εξελιχθεί αρκετά, σε σχέση με το πως ήσουν όταν ξεκίναγες.

Έχει σημασία όμως να δούμε το πως πρέπει να κινηθείς, έτσι ώστε να έχεις πολλές πιθανότητες να φτάσεις ως το τέλος του δρόμου. Υπάρχει ένα λάθος που κάνουν πολλοί άνθρωποι: Βάζουν έναν στόχο, και «χτίζουν» όλη την προσπάθεια τους… στο μέλλον. Δεν έχουν κοντινά ορόσημα. Δεν παρακολουθούν το τι συμβαίνει τώρα. Με αποτέλεσμα φυσικά, να μην φτάνουν τελικά στην επιτυχία.

Αν θες να παραμείνεις στο σωστό δρόμο, πρέπει να κοιτάς στο τώρα. Να βλέπεις το κάθε βήμα που κάνεις, να κρατάς τα θετικά, και να αφήνεις τα λάθη πίσω. Εξάλλου, αν θες πραγματικά να εξελιχθείς, πρέπει να ζήσεις την κάθε στιγμή του «ταξιδιού». Και όχι απλά να περιμένεις για κάτι… που θα έρθει στο μέλλον.

Το Thrive Global παραθέτει τις 5 κινήσεις που πρέπει να κάνεις για να πετύχεις τους στόχους σου, εστιάζοντας στην στιγμή που ζεις τώρα. Κάπως έτσι, βήμα- βήμα θα πας εκεί που πραγματικά θες.

1# Ανοιχτός στις χαρές: Κατά την διάρκεια της διαδρομής, θα υπάρξουν καλές και κακές στιγμές. Είναι σημαντικό να χαίρεσαι την κάθε στιγμή. Αυτό θα σου δώσει μεγαλύτερο boost για την συνέχεια. Μην κοιτάς μόνο το μέλλον, δες το τώρα.

2# Χρησιμοποίησε τα συναισθήματα σου ως οδηγό: Όπως λέει η Thrive Global, ο στόχος που έχεις θέσει είναι δικό σου, και το πως θα φτάσεις εκεί, επίσης. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα συναισθήματα σου, για να παραμείνεις στον σωστό δρόμο. Κάνε αυτό που σε κάνει χαρούμενο.

3# «Χόρεψε» με τα όνειρα σου: Ο ενθουσιασμός είναι μεταδοτικός. Και η απαισιοδοξία το ίδιο. Διάλεξε τι από τα δύο θες. Όταν διασκεδάζεις την κάθε στιγμή μέχρι να φτάσεις στο όνειρο σου, έχεις περισσότερες πιθανότητες να τα καταφέρεις. Και φυσικά είσαι πιο χαρούμενος σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Ο δρόμος δεν θα είναι πάντα εύκολο, αλλά αν είσαι μόνιμα απαισιόδοξος, είναι πιθανό να βγεις εκτός παιχνιδιού εξαντλημένος.

4# Πες αρκετά «όχι»: Ξεκαθάρισε τι σημαίνει ευτυχία και επιτυχία για εσένα. Ποιοι είναι οι άνθρωποι σου; Πως μοιάζει μια επιτυχημένη μέρα με εσένα; Κάνε το πλάνο σου, και πες «όχι» σε οτιδήποτε μπορεί να σε αποσπάσει από αυτό.

5# Μικρά βήματα κάθε φορά: Όταν εστιάζουμε υπερβολικά στον μεγάλο στόχο μας, μπορεί να μείνουμε τελικά αδρανείς. Άσε που βλέποντας ένα μεγάλο βουνό να υψώνεται μπροστά σου, σου προκαλεί επίσης φόβο. Κάνε μικρά βήματα κάθε ημέρα, τα οποία θα σε βοηθήσουν να ανέβεις το βουνό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + eighteen =