αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε tips για να κάνεις καλή πρώτη εντύπωση, μέσα σε ένα business περιβάλλον

Πέντε tips για να κάνεις καλή πρώτη εντύπωση, μέσα σε ένα business περιβάλλον

Μια καλή πρώτη εντύπωση, πάντα κάνει την διαφορά. Ειδικά στο επιχειρηματικό κόσμο. Ο λόγος για τον οποίο η πρώτη εντύπωση είναι τόσο σημαντική, έχει να κάνει με το ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος εκτιμά διαδοχικά τις πληροφορίες, σύμφωνα με τον Arthur Dobrin, ερευνητή στην επιστήμη των πρώτων εντυπώσεων.

Με απλά λόγια, αν κάνεις κακή πρώτη εντύπωση, στη συνέχεια με κάθε μικρή ή μεγάλη αφορμή η άποψη που έχει ο άλλος για εσένα θα γίνεται όλο και πιο αρνητική. Θα ανατροφοδοτείται συνεχώς. Στη διάρκεια μιας πρώτης συνάντησης, έχεις περίπου 7 δευτερόλεπτα, για να κάνεις καλή ή κακή πρώτη εντύπωση. Αν πας στο δεύτερο μονοπάτι, είναι πολύ πιθανό να είσαι χαμένος στο τέλος της συνάντησης.

Τα καλά νέα: Υπάρχουν τρόποι για να κάνεις καλή πρώτη εντύπωση. Σίγουρα υπάρχουν παράγοντες που δεν μπορείς να επηρεάσεις, όπως το πρόσωπο με το οποίο έχεις γεννηθεί. Όμως υπάρχουν και στοιχεία που μπορείς να διαχειριστείς, έτσι ώστε να φτάσεις εκεί που θες. Έχουν να κάνουν και με αυτά που θα δεις, αλλά και με τις κινήσεις σου. Δες τα παρακάτω, έτσι όπως τα διαβάσαμε στο Entrepreneur.com.

1# Σωστό ντύσιμο: Καλώς ή κακώς, η εμφάνιση παίζει ρόλο, ειδικά σε εκείνα τα πρώτα δευτερόλεπτα της γνωριμίας. Ο άλλος μπορεί να βγάλει συμπεράσματα για εσένα και τον χαρακτήρα σου, από αυτά που φοράς. Φρόντισε να είσαι καθαρός, τα ρούχα να ταιριάζουν με το επαγγελματικό περιβάλλον και φυσικά να είναι στο νούμερο σου.

2# Στάση του σώματος: Το ιδανικότερο είναι να στέκεσαι με τρόπο που δείχνει ότι είσαι «ισχυρός και περήφανος». Κράτα τους ώμους ίσιους και μίλα δείχνοντας ότι είσαι συγκεντρωμένος στην συνάντηση.

3# Χειρισμός χεριών: Πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν τι να κάνουν με τα χέρια τους. «Να προσέξετε τη δύναμη μιας χειραψίας», λέει ο ερευνητής του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, Sanda Dolcos. Η συνταγή για μια καλή χειραψία είναι να γίνει σφιχτή, ξηρή (μπορείτε να εφαρμόσετε αντιιδρωτικό στα χέρια σας) και να διαρκέσει για περίπου δύο ή τρία δευτερόλεπτα – και να συνοδεύσετε τη χειραψία με καλή επαφή με τα μάτια και ένα χαμόγελο.

4# Επαφή με τα μάτια: Μπορεί να σε κάνει να φανείς πιο ειλικρινής και άμεσος. Αλλά μην το παρακάνεις. Το ιδανικό είναι να κοιτάς κάποιον στα μάτια για 60 έως 70% του χρόνου που αλληλεπιδράτε μαζί του, σύμφωνα με τους ειδικούς της επικοινωνίας.

5# Αξιοπιστία: Ίσως το σημαντικότερο κομμάτι. Πρέπει να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του άλλου. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, άσε το άτομο ή τα άτομα συνομιλείς να… κινηθούν πρώτοι. Μπορείς να δημιουργήσεις αξιοπιστία, λειτουργώντας ως ενεργός ακροατής. Οι άνθρωποι εμπιστεύονται ευκολότερα κάποιον, όταν τους ακούει και τους κατανοεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − 8 =