αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 κανόνες του επιτυχημένου freelancer

Οι 5 κανόνες του επιτυχημένου freelancer

Είναι αλήθεια ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι μπαίνουν στον δρόμο του freelancing. Πλέον υπάρχουν άλλωστε τα τεχνολογικά εργαλεία, για να δουλέψεις από οπουδήποτε, με μόνα εργαλεία το laptop και το smartphone σου.

Φυσικά αυτό το μονοπάτι δεν είναι καθόλου εύκολο. Εκεί έξω υπάρχει έντονος ανταγωνισμός. Ενώ θα χρειαστεί να δουλέψεις πολλές ώρες. Τώρα θα δούμε 5 απλούς κανόνες που μπορούν να σε βοηθήσουν. Και να γίνεις πετυχημένος freelancer.

Προωθήστε τον εαυτό σας σε πολλές πλατφόρμες


Μην καθίσετε απλά μόλις δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας και υποθέσετε ότι οι πελάτες θα σας βρουν. Διαφημιστείτε σε στοχευμένους πελάτες χρησιμοποιώντας ομάδες του LinkedIn, του Facebook, του Twitter και οποιαδήποτε εξειδικευμένα sites κοινωνικής δικτύωσης που νομίζετε ότι απευθύνονται στους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις για τις οποίες θέλετε να εργαστείτε.

Και απαριθμήστε τις υπηρεσίες σας οπουδήποτε και όποτε μπορείτε. Ακολουθούν μερικά sites για να ξεκινήσετε:


Odesk
LocalMart
Guru
Freelancer
Angie’s List

Τα απαραίτητα

Για τους περισσότερους κλάδους, όπως το copywriting ή τη γραφιστική, θα χρειαστεί να έχετε ένα εντυπωσιακό portfolio, εάν θέλετε να πείσετε τους πελάτες να σας προσλάβουν. Ξεκινήστε από τις παλιές σας δουλειές και επιλέξτε τα κομμάτια που θεωρείτε ότι αντιπροσωπεύουν καλύτερα τις ικανότητές σας για να γίνουν μέρος του portfolio σας.

Στη συνέχεια ξεκινήστε να επενδύετε σε οποιοδήποτε εξοπλισμό ή τεχνολογία που χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε την εργασία σας και να αποφασίσετε πού ακριβώς θα εργαστείτε. Έχοντας μια ειδική περιοχή για εργασία (ακόμα και αν είναι μια τοπική καφετέρια) μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά για την παραγωγικότητά σας.

Ορίστε στόχους και αναπτύξτε ένα σχέδιο για να τους πετύχετε

Πριν ξεκινήσετε το freelancing, πρέπει να αποφασίσετε τι πραγματικά θέλετε να ολοκληρώσετε. Εάν εγκαταλείπετε μια εργασία πλήρους απασχόλησης για να ξεκινήσετε επαγγελματικά την ελεύθερη επαγγελματική δραστηριότητα, ένας από τους πρωταρχικούς στόχους σας θα πρέπει να είναι να κερδίσετε αρκετά χρήματα για να υποστηρίξετε τον εαυτό σας. Κατανοήστε πόσα μπορείτε να χρεώσετε για την εργασία σας, πόσα έργα θα χρειαστείτε ανά μήνα και πόσους δυνητικούς πελάτες θα χρειαστεί να προσεγγίσετε για να φέρετε εις πέρας τα έργα αυτά.

Ζητήστε από τους ικανοποιημένους πελάτες να γράψουν κάτι για σας


Δεν χρειάζεται μόνο να επικοινωνείτε τις ικανότητές σας μόνοι σας – μπορείτε να έχετε ικανοποιημένους πελάτες να το κάνουν για σας. Η λήψη μιας σύστασης από έναν πελάτη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσετε νέους πελάτες επειδή δείχνει ότι δεν είστε ο μόνος που πιστεύει ότι είστε καλοί σε αυτό που κάνετε.

Να κάνετε networking


Ακριβώς επειδή εργάζεστε μόνος δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσετε τον εαυτό σας να απομονωθεί εντελώς. Όχι μόνο είναι ανθυγιεινό, αλλά κάνει πολύ πιο δύσκολο να ακουστεί το όνομά σας εκεί έξω. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι άνθρωποι τείνουν να εμπιστεύονται τις συστάσεις που προέρχονται από ανθρώπους που γνωρίζου. Με τη συμμετοχή σε τοπικές εκδηλώσεις δικτύωσης και συνέδρια, μπορείτε να συστήσετε  τον εαυτό σας σε πιθανούς πελάτες και να εξασκήσετε κάποια διαφήμιση από στόμα σε στόμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − six =