αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, για να καθορίσεις που θες να πας στην ζωή σου

Οι 5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, για να καθορίσεις που θες να πας στην ζωή σου

Το έχουμε ξανά πει: Το να καθορίζεις τους στόχους σου (ή ακόμα καλύτερα να τους γράφεις σε ένα χαρτί) είναι σημαντικό. Για να έχεις ένα «οδηγό» προς τον προορισμό που θες να φτάσεις. Μάλιστα πολλοί είναι οι άνθρωποι που θέτουν τους στόχους τους στην αρχή κάθε χρονιάς.

Εδώ όμως υπάρχει ένα πρόβλημα. Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να καθορίσουν με σαφήνεια τους στόχους τους. ‘Η ακόμα και αν βάλουν κάποιους στόχους στην αρχή της διαδρομής, στην συνέχεια… κάπου χάνονται.

Δείτε το αλλιώς: Όταν αγοράζετε εισιτήριο για τρένο ή αεροπλάνο και θέλετε να πάτε κάπου, γνωρίζετε ακριβώς πού πηγαίνετε. Ίσως χρειαστεί να αλλάξετε αεροπλάνα σε μια διαφορετική πόλη. Η πτήση σας μπορεί να ακυρωθεί. Ισως χρειαστεί να μεταβείτε σε άλλη πτήση. Μπορεί να μην θέλετε να μιλήσετε με το άτομο που κάθεται δίπλα σας. Αλλά θα επιμείνετε. Ξέρετε πού κατευθύνεστε και είστε αποφασισμένοι να φτάσετε εκεί.

Υπάρχουν βραχυπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι στόχοι. Μερικές φορές ο στόχος είναι να πετάξεις σε όλη τη χώρα. Αλλες φορές, απλά να περπατήσεις ως στο γωνιακό μανάβικο.

Οι μακροπρόθεσμοι στόχοι είναι το ισοδύναμο ενός μεγάλου ταξιδιού. Όταν φτάσετε στο σημείο όπου έχετε επιτύχει τους μακροπρόθεσμους στόχους σας, η ζωή σας θα αλλάξει ριζικά και η διαδικασία να φτάσετε σε αυτό το σημείο θα σας έχει μεταμορφώσει σε ένα ισχυρότερο, σοφότερο και υψηλότερης απόδοσης άτομο.

Πώς όμως μπορείτε να προσδιορίσετε τους μακροπρόθεσμους στόχους σας; Όπως σημειώνει το Jimrohn.com, πρέπει να γράψεις αυτές τις 5 ερωτήσεις σε ένα σημειωματάριο. Και μετά να απαντήσεις ο ίδιος.

1# Τι θέλω να κάνω;

2# Ποιος θέλω να είμαι;

3# Τι θέλω να δω;

4# Τι θέλω να έχω;

5# Που θέλω να πάω;

Δεν χρειάζεται να δώσεις απαραίτητα μία απάντηση στην κάθε ερώτηση. Όπως εξηγεί το ίδιο άρθρο: Σε καθεμία από αυτές τις κατηγορίες, γράψτε αρκετούς πιθανούς μακροπρόθεσμους στόχους. Να είστε πολύ χαλαροί σχετικά με αυτό. Απλώς αφήστε το μυαλό σας να ρέει και βρει τρεις έως έξι ιδέες για κάθε κατηγορία. Αρκεί να ξέρεις γιατί θες να πετύχεις τον κάθε στόχο. Οποιοσδήποτε στόχος είναι ένα ισχυρό κίνητρο μόνο αν υπάρχει ένας ισχυρός λόγος πίσω από αυτόν.

Γιατί θέλετε να πετύχετε τους στόχους σας;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + 6 =