αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, πριν να ξεκόψεις από έναν φίλο

Οι 5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, πριν να ξεκόψεις από έναν φίλο

Στον δρόμο προς την επιτυχία, όπως κι αν ορίζεται αυτή για εσένα, δεν παίζουν ρόλο μόνο οι κινήσεις που θα κάνεις. Έχουν σημασία και οι άνθρωποι που είναι γύρω σου. Όπως έχει πει ο διάσημος business coach, Tim Ferriss, είμαστε ο «μέσος όρος» των 5 ανθρώπων με τους οποίους κάνουμε περισσότερο παρέα.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι άνθρωποι που έχεις γύρω σου μπορούν να σου δώσουν την απαραίτητη ώθηση έτσι ώστε να φτάσεις στον στόχο σου. Από την άλλη, αν έχεις λάθος φίλους, μπορούν να «μπλοκάρουν» τον δρόμο σου. Πότε όμως πρέπει να ξεκόψεις με ένα φίλο; Το αμερικανικό inc.com κάνει τα πράγματα λίγο πιο συγκεκριμένα. Και παραθέτει τις 5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, πριν προχωρήσεις στο… unfriend.

1# Είναι αυτό το άτομο συνήθως αρνητικό και στεναχωρημένο με την καριέρα του, την οικογένεια ή τις σχέσεις του;

2# Νιώθεις εξαντλημένος αφότου περάσεις χρόνο με αυτό το άτομο;

3# Είναι νάρκισσος και απαιτητικός;

4# Υπάρχει πολύ δράμα και συνεχείς κρίσεις στην ζωή του;

5# Έχει την νοοτροπία του «θύματος»;

Αν η απάντηση στις περισσότερες από τις ερωτήσεις είναι «ναι», τότε ήρθε η ώρα να απομακρινθείς από το συγκεκριμένο άτομο. ‘Η να κρατήσεις μια τυπική σχέση. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα σε βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων σου. Το αντίθετο. Μάλλον θα σε κρατήσει πίσω.

Στον δρόμο προς τους στόχους σου, ίσως θα χρειαστεί αρκετές φορές να δημιουργήσεις νέες ανθρώπινες σχέσεις. Είναι μια πραγματικότητα. Το ότι έκανες παρέα με κάποιον στο λύκειο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα συμβαδίζετε και στα 25 ή στα 35.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + 9 =