αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, πριν «διαγράψεις» ένα άτομο από τον φιλικό κύκλο σου

Οι 5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, πριν «διαγράψεις» ένα άτομο από τον φιλικό κύκλο σου

Οι φίλοι σου, μπορούν να επηρεάσουν τις επιλογές σου, την διάθεση σου και την γενικότερη πορεία σου, ίσως περισσότερο από όσο νομίζεις. Δεν είναι τυχαία η ανάλυση του busines γκουρού Tim Ferriss, την οποία έχουμε παραθέσει σε παλαιότερο άρθρο του It’s Possible.

«Είσαι ο μέσος όρος των 5 ανθρώπων με τους οποίους συνδέεσαι περισσότερο», είπε ανάμεσα σε άλλα ο coach, κατά τη διάρκειας ομιλίας του.

Όπως εξήγησε, υπάρχει ένας «νόμος των μέσων όρων». Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι το αποτέλεσμα οποιασδήποτε κατάστασης, είναι ο μέσος όρος όλων τον αποτελεσμάτων που περιλαμβάνει αυτή. Κάπως έτσι, είναι και με τους ανθρώπους. Μπορεί να μιλάμε με πολλά άτομα, όμως τα 5 με τα οποία κάνουμε περισσότερο παρέα, είναι αυτά που επηρεάζουν τις αποφάσεις μας και τον τρόπο σκέψης μας.

Τώρα ας πάμε ένα βήμα παρακάτω. Να δούμε το πως μπορείς να φτιάξεις την σωστή «ομάδα φίλων» γύρω σου. Όπως σημειώνει το αμερικανικό inc.com, υπάρχουν 5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, πριν κόψεις την επαφή σου με έναν φίλο. Ας δούμε ποιες είναι αυτές οι ερωτήσεις:

1# Είναι αυτό το άτομο συνήθως δυσαρεστημένο με την καριέρα του, την οικογένεια, τις σχέσεις του;

2# Αισθάνεσαι εξαντλημένος αφότου ξοδέψεις χρόνο με το συγκεκριμένο άτομο;

3# Είναι απαιτητικό και απορροφημένο στον εαυτό του;

4# Η ζωή του είναι συνεχώς γεμάτη με δράμα και κρίσεις;

5# Έχει μόνιμα την «νοοτροπία του θύματος»;

Αν η απάντηση στις περισσότερες από τις ερωτήσεις είναι «ναι», τότε θα πρέπει να ξέρεις ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν μπορεί να σε στηρίξει στο να πετύχεις τους στόχους σου. Κράτα λοιπόν τις αποστάσεις σου. Ήρθε η ώρα να βάλεις τις δικές σου ανάγκες, πάνω από παλιές φιλίες που πλέον δεν έχουν να σου προσφέρουν τίποτα. Μην αισθάνεσαι «υποχρεωμένος» να κρατήσεις τέτοιες φιλίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − four =