αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στους εργαζομένους σου για αν τους «μπουστάρεις»

Οι 5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στους εργαζομένους σου για αν τους «μπουστάρεις»

Οι μεγάλες εταιρίες επενδύουν, ανάμεσα σε άλλα, σε ένα σημαντικό πράγμα: Προσπαθούν να δημιουργήσουν στο εσωτερικό τους μια εταιρική κουλτούρα που να δείχνει ότι υπάρχει μια «μεγάλη αποστολή». Με απλά λόγια, να καταλάβουν οι εργαζόμενοι, ότι εργάζονται για έναν μεγάλο σκοπό. Και δεν πάνε απλά στο γραφεία για να… βγάλουν τη βάρδια τους και να πάρουν τον μισθό στο τέλος του μήνα.

Εκεί πρέπει να παίξει τον ρόλο του και ο leader της εταιρίας. Πολλές φορές, αρκεί μια απλή συζήτηση με έναν εργαζόμενο, έτσι ώστε να τον «μπουστάρεις» και να του δώσεις το κίνητρο να δουλέψει με ακόμα πιο παραγωγικό τρόπο. Βέβαια υπάρχουν πολλά μικρά κομμάτια του «παζλ», που που οδηγούν στο να είναι ένας εργαζόμενος παραγωγικός. Το Harvard Business Review, παραθέτει 5 ερωτήσεις. Τις οποίες πρέπει να κάνεις στους εργαζομένους σου, αν έχεις επιχείρηση, έτσι ώστε να τους κάνεις να δουλέψουν με τον καλύτερο τρόπο.

1- Σε τι είσαι καλός; Αναζήτησε τις δεξιότητες του εργαζομένου και βρες τα δυνατά του σημεία. Δείξε ότι ενδιαφέρεσαι να εξελίξεις τις ικανότητες του και παράλληλα να βοηθηθεί η εταιρία.

2- Τι σου αρέσει; Στόχος είναι να βρεις ποιες δραστηριότητες και εργασίες του αρέσουν. Στη συνέχεια μπορείς να τον τοποθετήσεις σε μερικά από τα πεδία που θα σου πει. Έτσι ώστε να αγαπήσει πραγματικά τη δουλειά που κάνει.

3- Σε τι είσαι περισσότερο χρήσιμος; Δες ποια αποτελέσματα εργασίας τον κάνουν υπερήφανο. Ποια από τα καθήκοντα του είναι χρήσιμα για την εταιρία και την ομάδα. Έτσι ώστε να δεις την αξία ορισμένων εργασιών.

4- Τι από αυτά που κάνεις θα σε ωφελήσει στο μέλλον; Εδώ πρέπει να μάθεις ποιες από τις δουλειές που κάνει και τα πράγματα που μαθαίνει, νιώθει ότι θα το ωφελήσουν στο μέλλον. Ρώτα τον εργαζόμενο πως φαντάζεται τον εαυτό του στο μέλλον. Δείξτε του ότι η σημερινή του δουλειά θα τον βοηθήσει να πετύχει τους στόχους του.

5- Τι σχέσεις έχεις με τους άλλους; Ρώτησε τον ποιες εταιρικές σχέσεις είναι καλύτερες για αυτόν. Και πως οι σχέσεις τον ωφελούν στη ζωή του γενικότερα. Πρέπει να ενθαρρύνεις τους εργαζομένους να δημιουργούν ανθρώπινες σχέσεις με συναδέλφους στη δουλειά, έτσι ώστε να γίνεται και η ομάδα καλύτερη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 5 =