αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις σε κάποιον, για να καταλάβεις αν είναι καλός leader (και να τον εντάξεις στην ομάδα σου)

Οι 5 ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις σε κάποιον, για να καταλάβεις αν είναι καλός leader (και να τον εντάξεις στην ομάδα σου)

Το να βρεις τους κατάλληλους ανθρώπους για να πας το business project σου στο επόμενο level, δεν είναι εύκολο. Δεν είναι εύκολο να εντοπίσεις τους πιο ταλαντούχους, αλλά και αυτούς που ταιριάζουν στον όραμα σου, και να τους βάλεις στην ομάδα σου.

Η διαδικασία πρόσληψης παίζει ρόλο. Και οι ερωτήσεις που θα κάνεις σε έναν υποψήφιο κατά την διάρκεια της συνέντευξης. Όπως σημειώνει το αμερικανικό inc.com, υπάρχουν 5 συγκεκριμένες ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις σε κάποιον, για να καταλάβεις αν είναι καλός leader. Μπορείς να τις κάνεις ακόμα κι αν θες να προσλάβεις κάποιον για μια κατώτερη θέση στην εταιρική ιεραρχία. Οι ηγετικές ικανότητες είναι πάντα χρήσιμες. Και μπορεί να φανούν ακόμα πιο χρήσιμες όταν αυτό το άτομο εξελιχθεί μέσα στην ομάδα σου.

ΟΙ 5 ερωτήσεις:

1# Πως μετράς τη δική σου απόδοση στην εργασία; Η αυτοαξιολόγηση είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ο εργαζόμενος καθορίζει την επιτυχία, και θα σου δείξει σε ποιους τομείς πιστεύει ότι είναι καλύτερος και σε ποιους πιο αδύναμος. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό εργαλείο για να καταλάβετε πώς θα βλέπει την επιτυχία ως manager.

2# Πες μου για την στιγμή που ολοκλήρωσες ένα tasks το οποίο δεν είχες ξανά κάνει. Το να είσαι ηγέτης σημαίνει εξεύρεση δημιουργικών λύσεων σε προβλήματα που όχι μόνο δεν είχες αντιμετωπίσει ποτέ πριν, αλλά που ίσως ποτέ δεν ήξερες ότι υπήρχαν. Πρέπει να είστε σε θέση να σκεφτείτε, να βρείτε δημιουργικές λύσεις και να γνωρίζετε από ποιους και πότε να ζητήσετε βοήθεια όταν τη χρειάζεστε. Αυτή η ερώτηση φτάνει στη ρίζα της προσαρμοστικότητας.

3# Ποια είναι η πιο δύσκολη απόφαση που πήρες πρόσφατα και πως έφτασες σε αυτή την απόφαση; Το να είσαι ηγέτης σημαίνει να κάνεις τις δύσκολες επιλογές και να είσαι σε θέση να τις υποστηρίζεις με διορατικότητα, λογική και στοιχεία. Οι δύσκολες αποφάσεις δεν είναι όμορφες ή διασκεδαστικές, αλλά είναι μέρος της δουλειάς και πρέπει να γνωρίζετε ότι ένας μελλοντικός ηγέτης στην ομάδα σας θα είναι σε θέση να τις πάρει.

4# Πως βρίσκεις ιδέες; Η δημιουργικότητα είναι ένα βασικό κομμάτι της ηγεσίας. Χρησιμοποιήστε αυτήν την ερώτηση για να μάθετε πώς ο υποψήφιος βρίσκει τις (ελπίζουμε) λαμπρές ιδέες του. Κάνει ανταλλαγή απόψεων με συναδέλφους, αναζητά έμπνευση γύρω του ή κάνει σε έρευνα και αναζητά διαδικτυακές πηγές; Αυτό θα σας δώσει μια καλύτερη κατανόηση της δημιουργικής του διαδικασίας και επίσης σας δίνει την ευκαιρία να ελέγξετε την ικανότητά του να βρει την επόμενη μεγάλη ιδέα της εταιρείας σας και να εμπνεύσει την ομάδα σας να κάνει το ίδιο.

5# Ποιο είναι το καλύτερο αφεντικό που είχες; Με αυτή την ερώτηση θα καταλάβεις ποιο θεωρεί ο υποψήφιος ως το σπουδαιότερο στιλ ηγεσίας. Και πιθανόν εκεί να έχει βασίσει και την δική του επαγγελματική ταυτότητα και τρόπο δουλειάς. Είναι επίσης μια καλή ερώτηση για να καταλάβεις αν το άτομο που έχεις μπροστά σου ταιριάζει με την κουλτούρα της εταιρίας σου και τα άλλα μέλη της ομάδας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × three =