αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να βρεις τον μεγάλο σκοπό σου

Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να βρεις τον μεγάλο σκοπό σου

Πιθανόν οι σκέψεις σου είναι κάπως έτσι: Θέλεις να βρεις τον μεγάλο σκοπό της ζωής σου, αλλά δεν ξέρεις πως να ξεκινήσεις. Φυσικά αυτή είναι μια πολύπλευρη συζήτηση. Αλλά ένα είναι σίγουρο. Αν θέλεις να ζήσεις μια καλύτερη ζωή, πρέπει πρώτα να αποφασίσεις τι θέλεις.

Όταν βρεις τον στόχο σου, θα μπορέσεις να καταστρώσεις το σχέδιο για να φτάσεις μέχρι εκεί. Οι περισσότεροι άνθρωποι κολλάνε για χρόνια ή και δεκαετίες, προσπαθώντας να βρουν το σκοπό τους. Και φυσικά δεν καταφέρνουν να πετύχουν τίποτα.

Αν θες να βρεις τον μεγάλο σκοπό της ζωής σου, ξεκίνα να σκέφτεσαι «έξω από το κουτί». Και κάνε αυτές τις 5 ερωτήσεις στον εαυτό σου. Την εντοπίσαμε σε άρθρο του αμερικανικού fearlessmotivation.com.

1# Ως παιδί, τι σου άρεσε να κάνεις; Πολλές φορές, ο μεγάλος σκοπός βρίσκεται στην παιδική ηλικία. Ένα μεγάλο όνειρο που είχες τότε, ίσως μπορεί τώρα να γίνει πραγματικότητα.

2# Με ποιους κάνεις περισσότερο παρέα; Όπως λένε αρκετοί business coaches, είμαστε ο «μέσος όρος» των 5 ανθρώπων με τους οποίους κάνουμε παρέα. Με τι ασχολούνται οι άνθρωποι που έχεις δίπλα σου; Κάπως έτσι μπορείς να βρεις και τον δικό σου δρόμο. ‘Η να αλλάξεις παρέες.

3# Πως ξοδεύεις τον χρόνο σου. Δες τις προτεραιότητες που βάζεις κάθε ημέρα. Είναι κομμάτια του παζλ, για να δεις ποιος είναι ο μεγάλος σκοπός σου.

4# Τι σου αρέσει να κάνεις; Όπως είχε πει ο Steve Jobs, ο μόνος τρόπος για να είσαι καλός σε κάτι, είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις. Δες τι σου αρέσει να κάνεις και εστίασε εκεί.

5# Για τι ενδιαφέρεσαι; Πέρα από την δουλειά σου, ποια είναι τα άλλα ενδιαφέροντα σου; Που θα ήθελες να προσφέρεις κάτι εθελοντικά; Πως προτιμάς να βοηθάς τους άλλους;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − 4 =