αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 «γίγαντες» που υπέβαλλαν προσφορές για την ανάπλαση του Αστέρα Βουλιαγμένης

Οι 5 «γίγαντες» που υπέβαλλαν προσφορές για την ανάπλαση του Αστέρα Βουλιαγμένης

Κατατέθηκαν την Τρίτη το μεσημέρι πέντε οικονομικές προσφορές κατασκευαστικών ομίλων για την εκτέλεση των έργων αναβάθμισης και ανάπλασης του Αστέρα Βουλιαγμένης. Οι προσφορές έγιναν επί του σχεδίου ανάπτυξης της AGC Equity Partners και θα αξιολογηθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, ώστε να σχηματιστεί short list από δύο ή τρεις κατασκευαστικές. Κατόπιν αυτές θα συμμετάσχουν σε απευθείας διαβούλευση με τον επενδυτή, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» θα λάβει τη σχετική απόφαση για τον ανάδοχο έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Προσφορές υπέβαλαν οι J&P Αβαξ, ΓΕΚ Τερνα, Ελλάκτωρ, Δομοτεχνική και Intrakat που είχαν προσκληθεί προς τούτο από τον επενδυτή. Το έργο, project manager του οποίου είναι η αμερικανική Hill International, αφορά κυρίως την αναβάθμιση των δύο υπαρχόντων ξενοδοχείων και των bungalows, την κατεδάφιση του εκτός λειτουργίας ξενοδοχείου Αφροδίτη, τη δημιουργία πάρκου αναψυχής στο νότιο άκρο της χερσονήσου, τη μεγέθυνση και ανάπτυξη της μαρίνας, αλλά όχι και την κατασκευή των 13 πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, στην πρόσκληση για υποβολή προσφορών δεν είχε προσδιοριστεί προϋπολογισμός και έτσι οι οικονομικές προσφορές των υποψηφίων έγιναν χωρίς συγκεκριμένο σημείο αναφοράς. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει επίσης ολοκλήρωση των εργασιών έως την άνοιξη του 2018 οπότε και οι νέοι ιδιοκτήτες του ξενοδοχειακού συγκροτήματος στοχεύουν να επαναλειτουργήσουν τα δύο ξενοδοχεία προκειμένου να προλάβουν και την κίνηση που παράγει η διοργάνωση της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης των Ποσειδωνίων, η οποία παραδοσιακά εξαντλεί την πληρότητα του συγκροτήματος. Μέχρι τότε το ξενοδοχείο θα παραμείνει κλειστό με εξαίρεση τις εγκαταστάσεις της παραλίας Astir Beach και του εστιατορίου Nobu. Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα τη διαχείριση του αναβαθμισμένου συγκροτήματος αναμένεται να αναλάβει η Four Seasons, συμφερόντων του Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ, μέλους της βασιλικής οικογενείας της Σαουδικής Αραβίας.

Υπενθυμίζεται πως η AGC Equity Partners έχει δεσμευτεί να επενδύσει ποσό της τάξης των 230 εκατ. επιπλέον του τιμήματος των 400 εκατ. που κατέβαλε για το 88,46% του μετοχικού κεφαλαίου της «Αστήρ Παλάς».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + 17 =