αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Οι 5 απλές συνήθειες που με έκαναν εκατομμυριούχο στα 25 μου»: Εξηγεί κάποιος που έχει κλείσει 300+ deals ακινήτων έως σήμερα

«Οι 5 απλές συνήθειες που με έκαναν εκατομμυριούχο στα 25 μου»: Εξηγεί κάποιος που έχει κλείσει 300+ deals ακινήτων έως σήμερα

Ο Samuel Leeds είναι σήμερα ιδρυτής της Property Investors μίας από τις μεγαλύτερες εταιρίες στο πεδίο των ακινήτων στη Βρετανία. Ο ίδιος έχει κλείσει πάνω από 300 deals ακινήτων στη διαδρομή του. Συμπεριλαμβανομένου και ενός κάστρου με ιστορία άνω των 1.000 ετών.

Σε άρθρο του στο αμερικανικό Entrepreneur.com παραθέτει κάτι διαφορετικό. Όπως εξηγεί, είναι 5 συνήθειες που τον έκαναν εκατομμυριούχο μόλις στα 25 του. «Δεν χρειάζεσαι υπερδυνάμεις για να γίνεις εκατομμυριούχος. Πιστέψτε με, έγινα εκατομμυριούχος στα 25 μου και ξεκίνησα από πολύ χαμηλά. Όταν ήμουν έφηβος, άρχισα να μελετώ τους πλούσιους: Τη συμπεριφορά τους και τι τους έκανε πιο επιτυχημένους από άλλους ανθρώπους» λέει.

«Βρήκα μονοπάτια και άρχισα να αλλάζω τις συνήθειές μου για να ευθυγραμμίζομαι με εκείνες των εκατομμυριούχων, και αργότερα έγινα αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος» σημειώνει. Εδώ είναι οι 5 κορυφαίες συνήθειες που μοιράζονται οι εκατομμυριούχοι.

1. Δείτε το καλύτερο σε κάθε περίσταση

Όταν συμβαίνουν άσχημα πράγματα, μπορείτε είτε να δείτε τα καλά και να παραμείνετε θετικοί, είτε να το αφήσετε να σας παρασύρει και να σας αποσπάσει την προσοχή από τους στόχους σας. Το να είσαι θετικός είναι μια επιλογή- και γίνεται συνήθεια. «Ως επενδυτής ακινήτων, αναζητώ πάντα προσοδοφόρες επενδυτικές ευκαιρίες. Όταν η αγορά καταρρέει, οι περισσότεροι άνθρωποι γίνονται πολύ αρνητικοί απέναντι στην ιδέα της επένδυσης», λέει ο Leeds. Δεν ενεργούν έτσι οι εκατομμυριούχοι σε ένα κραχ: Βλέπουν τα θετικά και βρίσκουν τις φθηνότερες προσφορές. Με τον ίδιο τρόπο, όταν υπάρχει άνοδος, οι αρνητικοί άνθρωποι είναι… πάλι δύσπιστοι, θεωρούν ότι δεν θα διαρκέσει, οπότε πάλι δεν κάνουν τίποτα.

Αυτό δεν ισχύει μόνο για επενδύσεις — ισχύει επίσης όταν βλέπετε τα καλά στους ανθρώπους. Οι πλούσιοι γίνονται πλούσιοι επειδή επικεντρώνονται στις λύσεις και όχι στα προβλήματα. Όταν βλέπετε το καλύτερο σε κάθε κατάσταση, συνήθως έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

2. Σταματήστε να ακούτε τι λένε οι άλλοι

Οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν όλη τους τη ζωή κρατώντας πίσω τα όνειρά τους επειδή φοβούνται μην τους κρίνουν άλλοι άνθρωποι. «Όταν άρχισα για πρώτη φορά να αγοράζω ακίνητα και εργάστηκα με full-time ως επιχειρηματίας ακινήτων, υπήρχαν πολλοί old school φίλοι ή ακόμη και μέλη της οικογένειας που πίστευαν ότι ήμουν τρελός. Με ρωτούσαν γιατί δεν είχα μια «σωστή δουλειά» και με προειδοποιούσαν για όλους τα ρίσκα που συνδέονται με την επιχειρηματικότητα», λέει.

Σκέφτηκα ότι μόλις άρχισα να βγάζω καλά χρήματα, όλοι θα έβλεπαν το φως και θα με επευφημούσαν. Δυστυχώς, ακόμα και αφού έκανα την επιχείρησή μου επιτυχημένη, πολλοί φίλοι με έκριναν και έλεγαν ότι τώρα είμαι πολύ «εστιασμένος στα χρήματα».

Μερικές φορές πρέπει να είσαι σκληρός στα επαγγελματικά. Δεν θα βγάλετε εκατομμύρια προσπαθώντας να ευχαριστήσετε τους πάντες όλη την ώρα.

https://content.thriveglobal.com/wp-content/uploads/2021/03/Samuel-Leeds.jpeg

3. Να αγαπάτε αυτό που κάνετε

«Δεν υπάρχει γρήγορος τρόπος να γίνεις εκατομμυριούχος. Πρέπει να αφιερώσετε χρόνο και ενέργεια. Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με το real estate, δούλευα πάνω από 100 ώρες την εβδομάδα και μερικούς μήνες έχανα χρήματα. Αν δεν μου άρεσε η δουλειά, θα ήταν αφόρητη, αλλά επειδή μου άρεσε αυτό που έκανα, δεν ένιωθα καν ότι δούλευα. Θα περνούσα κάθε δυνατή ώρα βλέποντας ακίνητα, διαπραγματευόμουν συμφωνίες και μετέτρεπα τα ερειπωμένα κτίρια σε όμορφα σπίτια για τους ανθρώπους», λέει και συμπληρώνει: «Δεν πιστεύω ότι μπορείς να κερδίσεις εκατομμύρια χωρίς να είσαι εθισμένος στην επιχείρησή σου και να αγαπάς αυτό που κάνεις. Είναι ζωτικής σημασίας να επιλέξετε ένα επάγγελμα για το οποίο είστε παθιασμένοι. Τότε, η εργασία θα είναι μια χαρά και δεν θα ”καείτε” προσπαθώντας να γίνετε πλούσιοι».

4. Μην τα κάνετε όλα μόνοι

Πρέπει να βρείτε ανθρώπους για να διαχειριστείτε την καθημερινή λειτουργία της επιχείρησής σας, ώστε να έχετε τον χρόνο να την κλιμακώσετε. «Για μερικά χρόνια ως επιχειρηματίας, έκανα τα πάντα μόνος μου, από την εύρεση των ακινήτων, την ενασχόληση με τις ανακαινίσεις και τη διαχείριση των ενοικιαστών μέχρι την τήρηση βιβλίων. Όταν έφτασα να έχω έξι ακίνητα, είχε γίνει σχεδόν μια δουλειά πλήρους απασχόλησης μόνο και μόνο για να συντηρήσω αυτό που είχα ήδη χτίσει. Τότε άρχισα να αντικαθιστώ τον εαυτό μου με μέλη της ομάδας, ελευθερώνοντας τον χρόνο μου. Από τη στιγμή που συστηματοποίησα την επιχείρηση, δεν κάθισα βέβαια πίσω και απολάμβανα το παθητικό εισόδημα. Μεγάλωσα ενεργά την εταιρεία», λέει.

Δεν θα γίνεις ποτέ εκατομμυριούχος χωρίς να έχεις μια καλή ομάδα γύρω σου.

5. Να χαίρεστε για ο,τι καταφέρνετε

«Να είστε ευγνώμονες για όλα τα καλά πράγματα στην επιχείρησή σας και στη ζωή σας. Όταν το κάνετε αυτό, με έναν σχεδόν μαγικό τρόπο, όλο και περισσότερα καλά πράγματα θα συνεχίσουν να έρχονται στο δρόμο σας. Το να είστε ευγνώμονες θα σας φέρει επίσης σε καλή ψυχική κατάσταση και όλοι θα θέλουν να είναι κοντά σου», λέει ο επιχειρηματίας.

«Παρατήρησα ότι πολλοί από τους ανταγωνιστές της επιχείρησής μου μιλούσαν για τους ενοικιαστές τους με υποτιμητικό τρόπο. Ελεγαν χαριτολογώντας ότι ήταν «αλλεργικοί» στους ενοίκους. Αυτό με εξέπληξε γιατί οι ενοικιαστές τους ήταν οι αυτοί οι άνθρωποι που πλήρωναν για τον πολυτελή τρόπο ζωής των ιδιοκτητών. Αποφάσισα να δείχνω ευγνωμοσύνη προς τους ενοικιαστές μου, με αποτέλεσμα να μένουν στα ακίνητά μου πολύ περισσότερο και να πληρώνουν το ενοίκιο τους εγκαίρως. Ένα μικρό δώρο τα Χριστούγεννα θα έπαιζε ρόλο, και η συνήθεια της ευγνωμοσύνης μου άρχισε να διαχέεται σε όλες τις πτυχές της επιχείρησής μου» εξηγεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μερικά παλιά αντικείμενα που ίσως έχεις στο σπίτι σου και μπορείς να τα πουλήσεις online για να βγάλεις καλά χρήματα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + 5 =