αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 απλές κινήσεις, για να… δημιουργήσεις χρόνο για το παράλληλο project σου

Οι 5 απλές κινήσεις, για να… δημιουργήσεις χρόνο για το παράλληλο project σου

«Θα το ήθελα πολύ, αλλά δεν έχω χρόνο». Αυτή είναι ίσως η Νο1 δικαιολογία, που ακούμε από ανθρώπους που ποτέ δεν ξεκινούν ένα παράλληλο project. Ακόμα κι αν έχουν μια καλή ιδέα. Εδώ υπάρχει κάτι βασικό: Όλοι έχουμε 24 ώρες στη διάθεση μας κάθε ημέρα. Αυτό που παίζει ρόλο όμως, είναι το πως διαμορφώνεις το πρόγραμμα σου, όταν φεύγεις από την καθημερινή δουλειά σου. ΟΚ, σίγουρα θα υπάρχει μια τέτοια, για αυτό άλλωστε μιλάμε και για παράλληλο project.

Σε άρθρο του στο αμερικανικό The Muse, ο bestseller συγγραφέας και επιχειρηματίας, Steven Covey, παραθέτει τις 5 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, για να δημιουργήσεις χρόνο για το παράλληλο project σου.

«Ενώ εργαζόμουν full-time ως διευθυντής πωλήσεων για μια εταιρεία Fortune 500 της Νέας Υόρκης, ξεκίνησα επίσης μια life coaching επιχείρηση», λέει ο ίδιος.

Ακολουθούν 5 tips, που μπορούν να σου φανούν πολύ χρήσιμα. Τα εφάρμοσε και ο Steven Covey.

1- Χρησιμοποίησε τον χρόνο αναμονής: Αν περιμένεις αρκετή ώρα στο μετρό ή στην τράπεζα, αξιοποίησε αυτό το χρόνο. Απάντα σε κάποια emails που δεν θέλουν πολύ ανάλυση. Φτιάξε προσωπικές λίστες ή κάνε γενικότερα δουλειές που μπορούν να γίνουν π.χ. από ένα smartphone, στα γρήγορα. Έτσι θα «ανοίξεις» χρόνο για τη συνέχεια.

2- Κάνε το «όχι» τον καλύτερο φίλο σου: «Το ‘όχι’ είναι μια από τις αγαπημένες μου λέξεις», λέει ο συγγραφέας. Όταν λέτε ‘όχι’ σε αυτό που δεν σας εξυπηρετεί, λέτε ‘ναι’ σε κάτι άλλο. Σε αυτή την περίπτωση, λέτε ‘ναι’ στο να δημιουργήσετε χρόνο για να εργαστείτε για το project με το οποίο είστε παθιασμένοι.

3- Τα κενά της εβδομάδας: Αυτό δεν ισχύει για όλους. Αλλά σίγουρα αρκετοί έχουν «κενά» μέσα σε μια εργάσιμη ημέρα. Αντί να ξοδέψεις χρόνο απλά σερφάροντας στο ίντερνετ, κάνε άλλες απλές δουλειές που θα έκανες το ΣΚ. Έτσι στη συνέχεια θα έχεις περισσότερο χρόνο για το παράλληλο project σου, αφού θα έχουν φύγει από τη μέση άλλα πράγματα. Πάει λίγο… σαν ντόμινο.

4- Outsource: Είναι δύσκολο να τα προλάβεις όλα. Αν έχεις τα χρήματα (λέμε αν) μπορείς να αναθέσεις σε άλλους κάποια πράγματα που αφορούν εσένα. Π.χ. τα λογιστικά ή το καθάρισμα του σπιτιού. Έτσι θα εξοικονομήσεις χρόνο και από εκεί. Μη ξεχνάς, ότι πολλές μικρές δραστηριότητες, μπορούν συνολικά να σου φάνε… παραπάνω χρόνο από όσο νομίζεις.

5- Πότε φτάνεις στο πικ της απόδοσης σου; Γνωρίζεις τις «χρυσές ώρες»; Είναι εκείνες οι στιγμές, που είσαι πιο αποδοτικός. Είναι διαφορετικές σε κάθε άνθρωπο. Εντόπισε ποιες ώρες είναι οι καλύτερες για εσένα, και κάνε τότε τα σημαντικά tasks που αφορούν το project σου. Θα βγάλεις και περισσότερη δουλειά, σε λιγότερο χρόνο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 5 =