αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι 5 άνθρωποι που πρέπει να έχεις κοντά σου όταν αναζητάς την επόμενη μεγάλη δουλειά

Οι 5 άνθρωποι που πρέπει να έχεις κοντά σου όταν αναζητάς την επόμενη μεγάλη δουλειά

Ίσως αυτή τη στιγμή να είσαι χωρίς δουλειά, και να στέλνεις άπειρα βιογραφικά. ‘Η ίσως να είσαι σε μία θέση που δεν σε ικανοποιεί και να αναζητάς την επόμενη επαγγελματική ευκαιρία. Αυτό που ίσως δεν έχεις προσέξει, είναι ότι το δίκτυο σου μπορεί να παίξει τον ρόλο του στην αναζήτηση που κάνεις. Και δει χρειάζεται απαραίτητα να κάνεις νέες επαφές. Πιθανότατα έχετε ήδη άτομα στο δίκτυό σας που θα ήταν χρήσιμο να συμβουλευτείτε και τα οποία μπορούν να σας ανοίξουν πόρτες. Όπως σημειώνει το αμερικανικό FastCompany.com, την επόμενη φορά που θα είστε σε αναζήτηση νέας εργασίας, σκεφτείτε αυτούς τους 5 τύπους ανθρώπων που μπορούν να σας βοηθήσουν:

1# Αφεντικό. Αυτό μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, γιατί συχνά φαίνεται καλύτερο να κρύβετε το γεγονός ότι ψάχνετε για μια νέα δουλειά. Αλλά το αφεντικό σας μπορεί να είναι ένα χρήσιμο άτομο για να μιλήσετε, αν παίξετε σωστά τα χαρτιά σας. Καταρχάς, όταν το αφεντικό σας ανακαλύψει ότι έχετε φιλόδοξους στόχους, μπορεί να βρει έναν τρόπο να σας βοηθήσει να τους επιτύχετε στην τρέχουσα εταιρεία. Μην αποκλείετε την πιθανότητα προαγωγής ή μιας βελτιωμένης οικονομικής πρότασης. Φυσικά αν αποφασίσετε να κάνετε αυτή τη συζήτηση με τον εργοδότη/manager σας, δείξτε ενθουσιασμό για τον παρόντα ρόλο σας. Και στη συνέχεια αναλύστε τα μελλοντικά επαγγελματικά πλάνα σας και πως θέλετε να αναπτυχθείτε.

2# Φίλοι. Μια άλλη ομάδα ατόμων που μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε την επόμενη δουλειά είναι οι φίλοι— ένας συμφοιτητής στο πανεπιστήμιο, ένας συνάδελφος με τον οποίο συνεργάζεστε ή ένας φίλος που γνωρίζετε από μικροί. Μην φοβάστε να απευθυνθείτε σε φίλους που εργάζονται σε άλλους Οργανισμούς και σας σέβονται ως επαγγελματία. Πάρτε τους για έναν καφέ και ρωτήστε αν υπάρχει μια θέση στην εταιρεία τους για την οποία θα είχατε τα προσόντα να δουλέψετε. Ζητήστε τους να πουν μια καλή λέξη και κανονίστε μια συνέντευξη. Τα υπόλοιπα θα είναι στο χέρι σας.

3# Ένα στέλεχος. Μια σύσταση από κάποιον άνθρωπο που είναι σε υψηλή θέση μπορεί να είναι χρυσός. Εάν έχετε κάνει συνδέσεις με στελέχη μέσω προηγούμενων θέσεων εργασίας ή δικτύωσης, αυτή είναι μια καλή επιλογή για να ξεκινήσετε, καθώς μπορεί να είναι σε θέση να σας βοηθήσουν να πιάσετε την επόμενη μεγάλη δουλειά. Σκεφτείτε λοιπόν όλα τα στελέχη που γνωρίζετε—συμπεριλαμβανομένων των στελεχών της εταιρείας σας ή των στελεχών που μπορεί να συναντήσετε σε μια εκδήλωση δικτύωσης—και ζητήστε μία συνάντηση (πιθανότατα στο γραφείο τους). Ίσως κάποιος από αυτούς να σου προσφέρει πολύτιμη βοήθεια.

4# HR επαγγελματίες. Οι υπεύθυνοι προσλήψεων και οι διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή. Είναι δική τους δουλειά να βοηθούν τους ανθρώπους να βρουν δουλειά, επομένως θα είναι πολύ χρήσιμοι. Το λεγόμενο cold call μπορεί να μην είναι τόσο εύκολο σήμερα όσο ήταν κάποτε: Λίγοι άνθρωποι σηκώνουν τα τηλέφωνά τους. Δοκιμάστε, όμως, ένα email και εξηγήστε στον υπεύθυνο προσλήψεων ή στον υπεύθυνο ανθρώπινου δυναμικού γιατί θα θέλατε μία σύντομη συνάντηση μαζί τους. Μπορούν να σου δώσουν μερικές χρήσιμες συμβουλές ή να σε παραπέμψουν κάπου.

5# Οικογένεια. Συνήθως δεν πάει εκεί το μυαλό μας, όμως όταν ψάχνουμε εργασία είναι πιθανό να μας φανούν χρήσιμα ακόμα και κάποια μέλη της οικογένειας μας. Άλλωστε, κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους ίσως τους έχουμε μέσα στο σπίτι μας. Είναι εύκολο να τους βρούμε, να συζητήσουμε μαζί τους, και να δούμε αν έχουν κάποιες πόρτες που μπορούν να μας ανοίξουν. Πρόκειται φυσικά για ανθρώπους που θα είναι πρόθυμοι να σε βοηθήσουν άμεσα αν μπορούν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα 7 καλύτερα websites για να βρεις δουλειά σε tech επαγγέλματα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + 7 =