αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 4 τοξικοί τύποι τους οποίους οι πετυχημένοι άνθρωποι κρατούν μακριά

Οι 4 τοξικοί τύποι τους οποίους οι πετυχημένοι άνθρωποι κρατούν μακριά

«Είμαστε ο μέσος όρος των 5 ατόμων που κάνουμε περισσότερο παρέα», έχει πει ο διάσημος business coach και best seller συγγραφέας, Τim Ferriss. Και δεν έχει άδικο. Οι άνθρωποι με τους οποίους συναναστρεφόμαστε, οι άνθρωποι που αποκαλούμε φίλους, όλοι έχουν επιρροή στις αποφάσεις που παίρνουμε στη ζωή και επομένως στην επιτυχία που έχουμε (ή δεν έχουμε).

Δυστυχώς, δεν μας ωθούν όλοι να γίνουμε καλύτεροι. Μερικοί άνθρωποι μας εμποδίζουν να ακολουθήσουμε τα όνειρά μας ή μας παροτρύνουν μην ρισκάρουμε. Μάλιστα πολλές φορές δεν συνειδητοποιούμε ότι κάποιοι μας «σαμποτάρουν». Είναι λοιπόν σημαντικό να γνωρίζουμε και να επιλέγουμε συνειδητά με ποιους περνάμε χρόνο, ενώ παράλληλα να περιορίζουμε τον χρόνο μας με τοξικούς ανθρώπους.

Εδώ είναι λοιπόν 4 τύποι τοξικών ανθρώπων τους οποίους οι πετυχημένοι άνθρωποι κρατούν μακιρά.

1# Αυτοί που παραπονιούνται για όλα, αλλά δεν κάνουν τίποτα για να τα αλλάξουν. Πιθανόν να έχεις ήδη έναν τέτοιον άνθρωπο στον κύκλο σου. Είναι οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται πάντα για το πόσο κακή είναι η ζωή ή η δουλειά τους ή οτιδήποτε άλλο. Γκρινιάζουν συνεχώς για τα πάντα, αλλά ποτέ δεν κάνουν κάτι για αυτό. Το να βρίσκεστε κοντά σε έναν τέτοιο άνθρωπο μπορεί να σας βλάψει – ίσως αρχίσετε να συμμετέχετε στα παράπονα και πριν το καταλάβετε να υιοθετήσετε τον ίδιο τρόπο αρνητικής σκέψης. Αυτή η απαισιοδοξία είναι μεταδοτική.

2# Αυτοί που μένουν πάντα… εντός πλαισίων. Είναι αυτοί που συμμορφώνονται με τα πλαίσια που τους τίθενται. Δεν έχουν κανένα όνειρο που να κυνηγούν και δεν κάνουν κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την υπάρχουσα κατάσταση τους. Απλώς ζουν σαν ρομπότ – ξυπνούν, δουλεύουν 40 ώρες την εβδομάδα σε μια δουλειά που μισούν, πηγαίνουν σπίτι, κοιμούνται και κάνουν το ίδιο ξανά και ξανά. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι ικανοποιημένοι με αυτό και τους αρκεί. Αλλά αν θες να ψάξεις το βήμα παραπάνω, είναι καλύτερο να μην παρασυρθείς σε αυτή τη ρουτίνα.

3# Αυτοί που έχουν πάντα αμφιβολίες. Θα ακούσουν τα μεγάλα σου όνειρα, αλλά θα είναι οι πρώτοι που θα σου πουν ότι δεν είναι καλή ιδέα αυτό που σκέφτεσαι. Θα εστιάσουν πάντα στο αρνητικό σενάριο και θα σε αποθαρρύνουν από το να πάρεις ρίσκα και τολμηρές αποφάσεις. Ακόμα κι αν τους παραθέσεις ένα καλοδουλεμένο σχέδιο, εκείνοι θα έχουν… αμφιβολίες.

4# Αυτοί που σε θυμούνται μόνο όταν έχουν ανάγκη. Είναι επίσης μια κατηγορία ανθρώπων που ίσως έχεις ήδη στον κύκλο σου. Ειδικά στο επαγγελματικό πεδίο θα τους συναντήσεις συχνά. Είναι αυτοί που σε θυμούνται μόνο όταν θέλουν κάτι. Μετά θα εξαφανιστούν. Για να επιστρέψουν πάλι όταν έχουν ανάγκη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερις ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις σε κάποιον, αν θες να τον γνωρίσεις πραγματικά

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 3 =