αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 4 τοξικές σκέψεις που πρέπει να βγάλεις από το μυαλό σου, στον δρόμο προς την επιτυχία

Οι 4 τοξικές σκέψεις που πρέπει να βγάλεις από το μυαλό σου, στον δρόμο προς την επιτυχία

Δεν θα είναι όλες οι ημέρες εύκολες. Ειδικά αν αποφασίσεις να μπεις στο business δρόμο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου είχαν δυσκολίες κατά την διάρκεια της διαδρομής τους. Αλλά κατάφεραν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να φτάσουν στον μεγάλο στόχο τους.

Και μπορεί όταν μιλάμε για εμπόδια, να έχουμε στο μυαλό μας… τρομερές καταστροφές, ωστόσο κάποιες φορές υπάρχουν και πιο «μικρά» πράγματα που μπορούν να μας δημιουργήσουν αρνητικότητα. Η οποία επηρεάζει την απόδοση μας και την ψυχολογία μας. Το It’s Possible παραθέτει 4 τοξικές σκέψεις που πρέπει να βγάλεις από το μυαλό σου, στον δρόμο προς την επιτυχία.

1# Πανικός για το άγνωστο. Είναι πιθανό όταν βρίσκεσαι μπροστά σε μια μεγάλη αλλαγή ή σε μια μεγάλη απόφαση, να νιώθεις έναν φόβο για το άγνωστο που έρχεται. Δεν έχουν άδικο όμως αυτοί που λένε ότι η επιτυχία βρίσκεται έξω από την «ζώνη άνεσης» σου. Μην μένεις στον φόβο για το άγνωστο. Δες τι μπορείς να κάνεις σήμερα για να πας στο επόμενο level.

2# Άγχος επειδή δεν πιάνεις τους στόχους. Ναι, πρέπει να βάζεις στόχους. Και να τσεκάρεις αν τους πιάνεις ή όχι. Όμως μην σε πιάνει πανικός αν ένας στόχος δεν επιτευχθεί. Όρισε ένα νέο deadline και φτιάξε ένα νέο πλάνο για να τον πετύχεις στο χρονικό διάστημα που έρχεται μπροστά.

3# Επικέντρωση σε αυτά που δεν έχεις. Είναι κάτι που το βλέπουμε έντονα και στην Ελλάδα. Πολλοί επικεντρώνονται σε αυτά που δεν έχουν (π.χ. χρήματα, γνωριμίες, πτυχία κ.α.). Και έτσι δεν ξεκινούν ποτέ την προσπάθεια τους. Δεν κάνουν ποτέ πραγματικότητα μια ιδέα που έχουν. Δες τα πράγματα από την αντίστροφη πλευρά. Δες τα «εργαλεία» που έχεις στα χέρια σου, και ξεκίνα την δουλειά. Τώρα.

4# Οι απόψεις τον άλλων. Είναι κάτι που μπορεί να σε αποπροσανατολίσει. Ειδικά στην αρχή της διαδρομής σου. Αν κοιτά υπερβολικά την γνώμη που έχουν οι άλλοι για την δική σου ζωή και τις δικές σου επιλογές, ήρθε η ώρα να το σταματήσεις. Το feedback από κάποιους ανθρώπους μπορεί να είναι χρήσιμο. Επέλεξε από ποιους θέλεις να ακούς γνώμες. Όχι από όλους. Και στο τέλος της ημέρας, φρόντισε οι αποφάσεις να είναι δικές σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − four =