αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 4 συνήθειες του Σαββατοκύριακου, που θα σε κάνουν πιο αποδοτικό την εβδομάδα που έρχεται

Οι 4 συνήθειες του Σαββατοκύριακου, που θα σε κάνουν πιο αποδοτικό την εβδομάδα που έρχεται

Τα Σαββατοκύριακα είναι μια χρονική στιγμή για να ξεκουραστείς. Αλλά όχι μόνο αυτό. Αν θέλεις να αναπτύξεις την επιχείρηση σου ή αν θέλεις να κάνεις μερικά επαγγελματικά βήματα γενικότερα, πρέπει να χρησιμοποιήσεις αυτό τον χρόνο για κάτι ακόμα: Για να προετοιμαστείς για την ερχόμενη εργάσιμη εβδομάδα.

Ακόμα κι αν γνωρίζεις τους στόχους της ερχόμενης εβδομάδας, αυτό δεν αρκεί. Το αμερικανικό inc.com, παρουσιάζει 4 κινήσεις που πρέπει να κάνεις το Σαββατοκύριακο, έτσι ώστε να καταφέρεις να είσαι πιο αποδοτικός την εβδομάδα που έρχεται και να διαχειριστείς καλύτερα τον χρόνο σου.

1# Εστίασε στις συμπεριφορές σου, αλλά περισσότερο στις λέξεις σου: Ως άνθρωποι, δεν μας αρέσει η στέρηση. Έτσι πολλές φορές αναβάλουμε τις αλλαγές στην ζωή μας, ακόμα κι αν ξέρουμε ότι αυτές είναι απαραίτητες. Η αλλαγή είναι δύσκολη επίσης επειδή η καθημερινή μας γλώσσα διαδραματίζει αναπόσπαστο ρόλο στην οικοδόμηση της ταυτότητάς μας. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Consumer Research, έδειξε ότι οι λέξεις παίζουν ρόλο. Οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην έρευνα και χρησιμοποιούσαν την φράση «I can’t» μπροστά στη σκέψη να φάνε μη υγιεινές τροφές, φάνηκαν πιο ευάλωτοι σε σχέση με αυτού που χρησιμοποιούσαν τη φράση «I don’t». Οι λέξεις συνδέονται με την ψυχολογία.

2# Φτιάξε μια checklist για τις πιο σημαντικές ώρες της ημέρας: Δεν αρκεί να ξέρεις απλά τα tasks που έχεις να ολοκληρώσεις μέσα σε μια ημέρα. Φτιάξε μια λίστα στην οποία θα καθορίζεις το πότε θα κάνεις τι. Εστίασε στο πρωί και στο βράδυ, επειδή είναι οι δύο μεγαλύτεροι παράγοντες για τον καθορισμό της ποιότητας της ημέρας σας.

3# Να είσαι σαφής πριν από κάθε work session: Ανεξάρτητα από το task, είναι επιτακτική ανάγκη να γνωρίζετε γιατί κάνετε κάτι και τι ελπίζετε να κερδίσετε από αυτό. Με απλούστερους όρους, ποιο είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα; Μπορεί να είναι ένας συγκεκριμένος αριθμός πωλήσεων, η δημιουργία ενός βίντεο ή η αύξηση της επισκεψιμότητας στο blog σας.

4# Τσέκαρε το περιβάλλον σου: Σε αυτό δεν δίνουμε σημασία πολλές φορές, αλλά είναι σημαντικό. Τα αντικείμενα, οι μυρωδιές και οι άνθρωποι που βρίσκονται γύρω σου, σε επηρεάζουν. Τραβούν την προσοχή και την ενέργεια σου. Δες τι υπάρχει γύρω σου, και αν κάτι σε επηρεάζει αρνητικά, απομάκρυνε το.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − nine =