αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 4 συνήθειες που πρέπει να σταματήσεις, αν θέλεις να «καθαρίσεις» το μυαλό σου

Οι 4 συνήθειες που πρέπει να σταματήσεις, αν θέλεις να «καθαρίσεις» το μυαλό σου

Με την καθημερινότητα να τρέχει σε γρήγορους ρυθμούς, δεν είναι απίθανο να αποκτήσεις… μια «ομίχλη» μέσα στο μυαλό σου. Με απλά λόγια, αυτό συμβαίνει όταν ο εγκέφαλος κουράζεται και πλέον δεν έχεις «καθαρό» μυαλό για να σκεφτείς και να πάρεις τις σωστές αποφάσεις. Επίσης, αυτή η «ομίχλη» του εγκεφάλου μπορεί να σου επιφέρει κακή μνήμη, δυσκολία συγκέντρωσης και κακή άρθρωση.

Όσο μένεις σε αυτή την κατάσταση, τόσο το χειρότερο για εσένα. Είναι σημαντικό να καταφέρεις να «καθαρίσεις» το μυαλό σου, έτσι ώστε να μπορείς να σκεφτείς σωστά. Παρακάτω ακολουθούν 4 συνήθειες που πρέπει να σταματήσεις, αν θέλεις να βγεις από αυτή την ιδιαίτερη «ομίχλη».

1# Όχι στην ακαταστασία: Οι ακαταστασία στο γραφείο σου, μπορεί να συνδεθεί άμεσα με την ακαταστασία στο μυαλό σου. Να δημιουργήσει ένα χάος. Ξεκίνα να τακτοποιείς τον χώρο σου. Δεν χρειάζεται να τα κάνεις όλα μέσα σε μια ημέρα, αλλά πρέπει να βάλεις μια τάξη.

2# Multitasking: Δεν λειτουργεί. Η συγκέντρωση σου χάνεται όταν πας να κάνεις πολλά πράγματα μαζί. Και συνολικά σπαταλάς περισσότερη ενέργεια και χρόνο. Δοκίμασε να βάλεις προτεραιότητες, και να ασχοληθείς με τα tasks ένα- ένα.

3# Μην κοιτάς τα… επείγοντα της τελευταίας στιγμής: Πολλές φορές ενώ έχεις ξεκινήσει μια εργασία, κάτι άλλο προκείπτει και σου αποσπά την προσοχή. Εμφανίζεται ως επείγον. Συνήθως όμως δεν είναι. Εστίασε στα σημαντικά tasks και όχι σε αυτά που μοιάζουν ως επείγοντα και σου αποσπούν την προσοχή.

4# Μην κάθεσαι όλη ημέρα: Είναι πιθανό το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας να το ξοδεύεις σε ένα γραφείο, μπροστά από έναν υπολογιστή. Αυτός ο τρόπος ζωής, κάνει όλο και πιο θολό το μυαλό σου. Δοκίμασε να κάνεις τρέξιμο ή περπάτημα, τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Ακόμα και λίγα λεπτά μπάσκετ, σε ένα κοντινό ανοιχτό γήπεδο, μπορεί να σε βοηθήσουν στο να αλλάξεις παραστάσεις και να «καθαρίσεις» το μυαλό σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − seven =