αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 4 συμβουλές του Warren Buffett για να φτάσετε στην επιτυχία

Οι 4 συμβουλές του Warren Buffett για να φτάσετε στην επιτυχία

Για τον Warren Buffett έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Πρόκειται για έναν επενδυτή που έχει καταγράψει την δική του πετυχημένη πορεία. Και είναι σταθερά μέσα στους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου. Στα 92 του πλέον, έχει αρκετά χρήσιμα μαθήματα και εμπειρίες να παραθέσει.

Το αμερικανικό inc.com θυμάται τώρα 4 συμβουλές του διάσημου businessman για να φτάσετε στην επιτυχία στη ζωή σας.

1. Πείτε πολλά «όχι»

Ο μεγιστάνας είπε κάποτε: «Η διαφορά μεταξύ των επιτυχημένων ανθρώπων και των πραγματικά επιτυχημένων ανθρώπων είναι ότι οι πραγματικά επιτυχημένοι άνθρωποι λένε «όχι» σχεδόν σε όλα».

Αυτή η συμβουλή στην πράξη μπορεί να σημαίνει να λέτε πολλές φορές «όχι» σε πράγματα που δεν σας εξυπηρετούν και να λέτε «ναι» στα λίγα πράγματα που όντως έχουν σημασία για την προσωπική αποστολή σας στη ζωή. Και άλλοι γνωστοί επιχειρηματίες συμφωνούν με αυτή την οπτική. Ο Steve Jobs πίστευε επίσης ότι η επιτυχία έρχεται μέσα από τα «όχι», όπως γράφαμε σε προηγούμενο άρθρο μας.

2. Αντιμετωπίστε τους φόβους σας

Ο Buffett έχει νιώσει φόβο. Μάλιστα, κάποτε φοβόταν τρομερά να κάνει δημόσιες ομιλίες. Μέχρι που παρακολούθησε ένα μάθημα για να βελτιώσει αυτή την πολύ σημαντική επιχειρηματική δεξιότητα. Από τότε που ξεπέρασε τον φόβο του, έχει γίνει ένας από τους πιο γνωστούς ομιλητές στον κόσμο.

Τώρα ο ίδιος λέει 4 λέξεις σχετικά με το θάρρος: Αντιμετωπίστε τους φόβους σας.

Συμβουλεύει μικρούς και μεγάλους να μην επιτρέπουν στον φόβο να τους περιορίζει από το να κάνουν τα πράγματα που πρέπει να κάνουν για να γίνουν επιτυχημένοι.

3. Δείτε μακροπρόθεσμα

Tα σπουδαία αποτελέσματα έρχονται σε αυτούς που ξέρουν να περιμένουν. Όπως έχει πει ο Buffett:

«Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο είναι το ταλέντο ή οι προσπάθειες σας, μερικά πράγματα απλά χρειάζονται χρόνο. Δεν μπορείς να γεννήσεις μωρό σε ένα μήνα».

Συνήθως, εκείνοι οι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν βιαστικές, παρορμητικές επιλογές είναι εκείνοι που επικεντρώνονται σε βραχυπρόθεσμα κέρδη και στιγμιαία ικανοποίηση. Αυτό είναι αντίθετο με την οπτική του Buffett. Τα καλύτερα όπλα σας είναι η υπομονή και η πειθαρχία.

4. Κάντε παρέα με ανθρώπους πιο επιτυχημένους από εσάς

Ο Buffett έχει επανειλημμένα αναφέρει τη σημασία που έχει η καθοδήγηση στην εξέλιξη της σταδιοδρομίας κάποιου. Το έχει δει και μέσα από τη δική του διαδρομή. Πάντα τονίζει ότι η επιτυχία βασίζεται στο να περιβάλλεις τον εαυτό σου με τους σωστούς ανθρώπους. Λέει: «Διαλέξτε συνεργάτες των οποίων η συμπεριφορά είναι καλύτερη από τη δική σας και θα παρασυρθείτε προς αυτή την κατεύθυνση».

Όπως λέει μία γνωστή φράση, είμαστε ο μέσος όρος των 5 ανθρώπων με τους οποίους περνάμε τον περισσότερο χρόνο. Φροντίστε να κάνετε παρέα με εκείνους που μπορούν ενδεχομένως να σας βοηθήσουν να μάθετε νέα πράγματα, να αναπτυχτείτε και να εξελίξετε την καριέρα σας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Senior Director του παγκόσμιου «γίγαντα» Techstars μιλά στο It’s Possible. Και δίνει 5 συμβουλές στους νέους επιχειρηματίες

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − 6 =