αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Οι 4 ‘μη δημοφιλείς’ κανόνες που ακολούθησα όταν ήμουν νέος και με έκαναν πλούσιο»: Εξηγεί ο εκατομμυριούχος Grant Cardone

«Οι 4 ‘μη δημοφιλείς’ κανόνες που ακολούθησα όταν ήμουν νέος και με έκαναν πλούσιο»: Εξηγεί ο εκατομμυριούχος Grant Cardone

Ο Grant Cardone έχει καταγράψει τη δική του διαδρομή προς την επιτυχία. Είναι αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος, best-seller συγγραφέας, ενώ είναι επίσης γνωστός για την ομιλίες που κάνει θέλοντας να εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους.

Θυμηθείτε εδώ και την συνέντευξη που είχε δώσει ο διάσημος businessman στο It’s Possible.

Τώρα σε άρθρο του στο CNBC παραθέτει μερικές οικονομικές συμβουλές. «Πολλοί άνθρωποι ξέρουν πώς να κερδίζουν χρήματα, αλλά αυτό είναι μόνο ένα μικρό μέρος της εξίσωσης. Πρέπει επίσης να ξέρετε πώς να τα πολλαπλασιάσετε με την πάροδο του χρόνου και πότε πρέπει – και δεν πρέπει- να ξοδέψετε σε κάτι», λέει αρχικά.

«Μου πήρε 20 χρόνια δοκιμών και σφαλμάτων πριν αποκτήσω μια περιουσία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Έπρεπε να ασκήσω τεράστια πειθαρχία και να επενδύσω όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα σε περιουσιακά στοιχεία που παράγουν εισόδημα. Τώρα, αντλώ εισόδημα από τις 18 εταιρείες που ξεκίνησα και τις 12.000 μονάδες διαμερισμάτων που κατέχω, οι οποίες αποφέρουν παθητικό εισόδημα» εξηγεί.

Και συνεχίζει παραθέτοντας 4 ‘μη δημοφιλείς’ κανόνες που ακολούθησε όταν ήταν νέος και τον βοήθησαν να γίνει πλούσιος.

1. Μην κάνετε μεγάλες αγορές αν δεν έχετε βάλει στην άκρη την τιμή αυτού που θέλετε να αγοράσετε X2

«Μόλις κάποιοι από τους φίλους μου άρχιζαν να κερδίζουν περισσότερα χρήματα, ξεκίνησαν να αγοράζουν φανταχτερά αυτοκίνητα, σκάφη και ταξίδια στο Παρίσι. Έβαλα όμως έναν κανόνα για τον εαυτό μου: Για να αγοράσω ένα ακριβό ρολόι ή ακόμα και ένα σπίτι, έπρεπε να βάλω στην άκρη την διπλάσια τιμή. Αυτό με συγκράτησε από το να κάνω υπερβολικές δαπάνες για κάτι, ενώ μου έδωσε επίσης χρόνο να σκεφτώ αν το χρειαζόμουν πραγματικά» λέει ο Cardone. Αντί να κάνει τέτοιες αγορές, με περιορισμένες επιπτώσεις στη συνολική ποιότητα της ζωής του, επικεντρώθηκε στο να επενδύσει τα κέρδη του στη βελτίωση των επιχειρήσεων του.

2. Μην αγοράζετε οτιδήποτε μπορείτε να νοικιάσετε

«Ποτέ δεν αγόρασα κάτι που θα μπορούσα να νοικιάσω – όπως μια κύρια κατοικία ή αυτοκίνητο – έτσι ώστε να αποφύγω τις υψηλότερες μηνιαίες πληρωμές και τα έξοδα συντήρησης που σχετίζονται με την ιδιοκτησία» τονίζει. «Το 2012, για παράδειγμα, πούλησα το σπίτι μου και έμενα σε ενοικιαζόμενα σπίτια για σχεδόν 10 χρόνια. Αυτό μου απελευθέρωσε περισσότερα χρήματα για να επενδύσω σε ακίνητα που παράγουν χρήματα. Μόλις αποταμίευσα ένα τεράστιο ποσό, αγόρασα ένα σπίτι με μετρητά. Μέχρι σήμερα, έχω αυτοκίνητα με leasing. Ωστόσο, δεν παρατείνω ποτέ μια μίσθωση για περισσότερο από 24 μήνες, ακόμα κι αν αυτό κάνει τον λογαριασμό πιο προσιτό. Πολλά μπορούν να αλλάξουν σε δύο χρόνια και προσπαθώ να αποφύγω να κολλήσω με ένα αυτοκίνητο που δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες μου» εξηγεί.

3. Μην ξοδεύετε για να εντυπωσιάσετε τους άλλους

Όπως λέει ο Cardone, είχε πάντα ως μεγάλο στόχο να χτίσει πλούτο τον οποίο θα μπορούσε να μεταβιβάσει στην οικογένεια του σε βάθος χρόνου. «Έτσι, ακόμη και όταν μπορούσα να αντέξω οικονομικά κάτι, δεν το αγόραζα μόνο για να εντυπωσιάσω τους άλλους. Αντίθετα, επένδυσα με υψηλότερο ρυθμό και έχτισα τον πλούτο μου ιδιωτικά» τονίζει.

«Παρόλο που τώρα έχω χρήματα για να αγοράσω ακριβά πράγματα, εξακολουθώ να θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά λιτό. Δεν με νοιάζει να είμαι φανταχτερός και προσπαθώ να ζω κάτω από τις δυνατότητές μου».

4. Ξόδεψε το μαθητικό εισόδημα σου

«Αν κέρδιζα 100.000 $ το χρόνο από τη δουλειά μου και 20.000 $ το χρόνο σε παθητικό εισόδημα, θα προσπαθούσα να ξοδέψω μόνο 20.000 $ σε πράγματα πέρα από τα βασικά έξοδα διαβίωσής μου» λέει ο Cardone. Και καταλήγει σε ένα γενικό συμπέρασμα: «Όλοι αυτοί οι κανόνες απαιτούν μεγάλη πειθαρχία και μπορεί να μην είναι για όλους. Περιστασιακά, αναρωτιόμουν γιατί δούλευα τόσο σκληρά αλλά δεν μπορούσα να απολαύσω τους καρπούς της δουλειάς μου. Αλλά επειδή συμμορφώθηκα με αυτούς τους κανόνες για δύο δεκαετίες, έχω ξεπεράσει με επιτυχία πολλές μεγάλες υφέσεις και μια παγκόσμια πανδημία».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − 10 =