αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι 4 κλάδοι που θα «εκτοξευτούν» στο μέλλον, σύμφωνα με την Credit Suisse

Οι 4 κλάδοι που θα «εκτοξευτούν» στο μέλλον, σύμφωνα με την Credit Suisse

Πολιτικές και οικονομικές τάσεις που επικρατούν τον τελευταίο χρόνο, όπως ο προστατευτισμός και οι γεωπολιτικές διαμάχες, καταφέρουν πλήγμα στις οικονομίες ανά τον πλανήτη. Παρόλα αυτά ορισμένες εξ αυτών δίνουν ώθηση σε τομείς, στους οποίους οι επενδυτές μπορούν να στραφούν εάν θέλουν να κάνουν την κρίση… ευκαιρία, όπως επισημαίνει η Credit Suisse.

Σε νέα έκθεσή της η εβλετική τράπεζα περιγράφει τις σημαντικότερες πολιτικές και κοινωνικό-οικονομικές αλλαγές και τις επενδυτικές ευκαιρίες που αυτές δημιουργούν. Οι κλάδοι που επωφελούνται πρωτίστως είναι οι ακόλουθοι:

Ασφάλεια και άμυνα

Οι επενδύσεις σε αμυντικό εξοπλισμό, υπηρεσίες ασφάλειας και κυβερνο-ασφάλειας αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω, καθώς η απειλή της τρομοκρατίας επιμένει, ενώ οι γεωπολιτικές εντάσεις πληθαίνουν. «Ο κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια από τρομοκρατικές επιθέσεις ή από τεχνολογικές απειλές είναι μεταξύ των βασικών ανησυχιών της κοινής γνώμης» αναφέρει η έκθεση. Επισημαίνει δε ότι η κατάσταση παραμένει τεταμένη σε Μέση Ανατολή, Συρία και στη Νότια Κινεζική Θάλασσα.

Ψηλά στην πολιτικη ατζέντα βρίσκεται και η προστασία των προσωπικών δεδομένων, όπως και η προστασία υποδομων από κυβερνο- επιθέσεις.

Καθαρή ενέργεια

Μία θετική τάση των τελευταίων ετών είναι η πίεση της κοινής γνώμης προς τους πολιτικούς να στραφούν περισσότερο στις ανανενώσιμες πηγές ενέργειας και να περιορίσουν την εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα. Η Credit Suisse προβλέπει ότι οι στόχοι για καθαρή ενέργεια τα επόμενα χρόνια θα γίνονται ολοένα και πιο φιλόδοξοι, δίνοντας ώθηση στις επιχειρήσεις του κλάδου.

Μεταφορές

Οι αναλυτές της ελβετικής τράπεζας είναι αισιόδοξοι και για την πορεία του κλάδου υποδομών για μεταφορές, όπως είναι τα αεροδρόμια, οι σιδηρόδρομοι και οι εταιρείες διαχείρισης διοδίων. Η επιβατική κίνηση βαίνει αυξανόμενη, ενώ περαιτέρω ώθηση στις υπηρεσίες μεταφορών θα μπορούσε να δώσει και μία εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, αφού θα συνοδευόταν πιθανότατα και από αύξηση στις μεταφορές εμπορευμάτων.

Δίκτυα 5G

Το 2019 θα είναι πιθανότατα το έτος κατά το οποίο οι εταιρείες θα αρχίσουν να επωφελούνται από τις υπηρεσίες πέμπτης γενιάς (5G). Η Νότια Κορέα έχει ήδη λανσάρει εμπορικά το 5G από τα τέλη του 2018, ενώ πολύ κοντά είναι και οι ΗΠΑ. Ευρώπη, Ιαπωνία και Κίνα ακολουθούν επίσης με ταχύτατα βήματα. Η κούρσα για τα δίκτυα έχει πάρει φωτιά, στηρίζοντας τους κολοσσούς τηλεοπικοινωνιακού εξοπλισμού, αλλά και τους παρόχους τηλεφωνίας.

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + one =