αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 4 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, για να μη χάσεις την επόμενη μεγάλη ευκαιρία

Οι 4 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, για να μη χάσεις την επόμενη μεγάλη ευκαιρία

Μπορεί να έχεις ένα 3ετές ή 5ετές πλάνο, για το πως πρέπει να κινηθείς επαγγελματικά στο προσεχές μέλλον. Δεν είναι κακό να έχεις μακροπρόθεσμο πλάνο. Όμως πολλές φορές τα πράγματα δεν πάνε με βάση κάποιο σταθερό πλάνο. Πρέπει να είσαι έτοιμος να αρπάξεις την όποια μεγάλη ευκαιρία σου παρουσιαστεί.

Το The Muse, παρουσιάζει τις 4 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, για να μην αφήσεις καμία ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη. Πάμε να δούμε τα δεδομένα στην πράξη.

1- «Καθάρισε» το μυαλό σου συχνά: Είναι δύσκολο να δεις μια ευκαιρία που σου παρουσιάζεται, όταν ταυτόχρονα ανησυχείς… για την επόμενη προθεσμία κάποιου πελάτη. Βγάλτε τη δουλειά που έχετε και αφιερώστε χρόνο για να σκεφτείτε επαγγελματικές κινήσεις που θέλετε να κάνετε, έξω από τα πλαίσια του γραφείου.

2-Βγες έξω από το δίκτυο σου: Ίσως έχεις ένα σταθερό δίκτυο στο πεδίο σου. Και θα πρέπει να συνεχίσεις να το καλλιεργείς. Αλλά ήρθε η ώρα να γνωρίσεις άτομα έξω από αυτό. Ξεκίνα με συναδέλφους από κάποιο άλλο τμήμα στην επιχείρηση που εργάζεσαι. Πήγαινε σε ομιλίες και events. Και φυσικά, να έχεις πάντα περιέργεια!

3- Πείτε περισσότερα «ναι»: Δεν πρέπει να λες «ναι σε όλα». Όπως σημειώνει το The Muse, αξίζει να λες ναι σε πολλές μικρές ιδέες που σου έρχονται στο μυαλό ή τις προτείνουν άλλοι. Να γίνεις λίγο πιο ανοιχτός. ‘Η να πεις «ναι» για να μάθεις μια νέα δεξιότητα. Όλα αυτά, μπορούν να σου ανοίξουν νέες προοπτικές.

4- Αξιολόγηση: Κάνε συχνά μια αξιολόγηση. Για τα όσα έχεις πετύχει. Έχεις κάτι άλλο που θες να πετύχεις; Τα πήγες καλά στα projects που ανέλαβες; Στη συνέχεια μπορείς να «ανοίξεις» τη συζήτηση, και να ρωτήσεις φίλους ή συναδέλφους πάνω στα ίδια θέματα. Έτσι ώστε να αποκτήσεις ενδεχομένως μια πιο σφαιρική οπτική. Και να δεις ευκαιρίες που πριν δεν έβλεπες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − ten =