αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 4 κινήσεις που πρέπει να κάνεις για να γίνεις «πρωινός τύπος»

Οι 4 κινήσεις που πρέπει να κάνεις για να γίνεις «πρωινός τύπος»

Βλέποντας το πως έχουν δομήσει την καθημερινότητα τους οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου, διαπιστώνεις ότι έχουν ανάμεσα σε άλλα ένα κοινό. Ποιο είναι αυτό; Ξυπνούν όλοι νωρίς το πρωί. Υπάρχουν μάλιστα και… οι ακραίες περιπτώσεις, σαν αυτή του Tim Cook, ο οποίος ξυπνά περίπου στις 4:00 το πρωί.

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν βρει οφέλη σε αυτή τη ρουτίνα. Το πρωί έχεις πιο καθαρό μυαλό για να εργαστείς, ενώ σχεδόν κανείς δεν θα σε ενοχλήσει. Παράλληλα, με αυτό τον τρόπο «μεγαλώνεις» την ημέρα σου και μπορείς να ολοκληρώσεις τις δουλειές σου αλλά και να έχεις ελεύθερο χρόνο. Φυσικά εδώ υπάρχει ένα ερώτημα: Πως μπορεί κάποιος να γίνει «πρωινός τύπος» αν δεν έχει συνηθίσει να ζει με αυτό τον τρόπο. Την απάντηση δίνει το αμερικανικό Success.com. Και παραθέτει τις 4 κινήσεις που πρέπει να κάνεις.

1# Η βραδινή ρουτίνα. Για να ξυπνάς νωρίς το πρωί πρέπει να έχεις σωστή ρουτίνα το βράδυ. Φρόντισε να κοιμάσαι νωρίς. Ενώ αν θέλεις να κοιμηθείς καλύτερα είναι χρήσιμο να φτιάξεις από το βράδυ μια λίστα με τις δουλειές που έχεις να κάνεις την επόμενη ημέρα. Θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις.

2# Σταδιακή προσαρμογή. Μην πας να ξυπνήσεις από την πρώτη ημέρα στις 5 το πρωί. Δεν θα τα καταφέρεις εύκολα. Μπορείς να το κάνεις σταδιακά. Βάλε το ξυπνητήρι σου να χτυπήσει π.χ. στις 9:00. Και κάθε ημέρα που περνά βάζε το να χτυπά 5 λεπτά όλο και πιο νωρίς. Μέχρι να φτάσεις στην ώρα που θέλεις.

3# Μην scrollάρεις στο κινητό. Αν βάλεις ξυπνητήρι στο smartphone σου, είναι πιθανό να ξυπνήσεις και να αρχίσεις… να σερφάρεις στα social media. Χάνοντας πολύ ώρα. Και τελικά θα χάσεις το πλεονέκτημα του πρωινού ξυπνήματος. Όταν ξυπνάς νωρίς, κάνε κάτι που θα σε ωφελήσει.

4# Γυμναστική. Αυτό μπορεί να φαίνεται υπερβολικό για κάποιον που ξυπνά… 10 λεπτά πριν φύγει για την δουλειά. Άλλαξε το πρόγραμμα σου. Ξύπνα πιο νωρίς και αφιέρωσε λίγη ώρα στην γυμναστική. Θα σου δώσει ενέργεια για την συνέχεια της ημέρας, ενώ θα σε κρατά και σε καλή φυσική κατάσταση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 1 =