αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 4 κανόνες που ακολουθούν οι άνθρωποι… που είναι πάντα τυχεροί

Οι 4 κανόνες που ακολουθούν οι άνθρωποι… που είναι πάντα τυχεροί

Το ακούμε συχνά και στην Ελλάδα. Όταν βλέπουμε έναν πετυχημένο άνθρωπο, αρκετοί αναφωνούν: «Καλά, αυτός ήταν τυχερός». Αλλά τελικά, μπορείς να ελέγξεις την τύχη σου; Μπορείς να γίνεις… πιο τυχερός από τους άλλους; Όπως λέει ο καθηγητής και ψυχολόγος, Richard Wiseman, γίνεται. Εμείς καθορίζουμε την τύχη μας.

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε ο ίδιος, οι τυχεροί άνθρωποι ακολουθούν τους 4 παρακάτω κανόνες. Έτσι καταφέρνουν να αυξάνουν την τύχη τους. Και σίγουρα δεν κοιτάνε… προς τον ουρανό, όπως ο άνθρωπος στην κεντρική φωτογραφία αυτού του άρθρου. Εσύ πόσους από αυτούς τους κανόνες εφαρμόζεις;

1# Δημιουργούν νέες ευκαιρίες για τον εαυτό τους. Δεν φοβούνται να γνωρίσουν νέους ανθρώπους. Ξέρουν ότι κάπως έτσι μπορούν να ανοίξουν νέες πόρτες. Όταν πάνε σε ένα event, δεν εστιάζουν μόνο στους ανθρώπους που γνωρίζουν. Αλλά επιδιώκουν να μιλήσουν σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν.

2# Βλέπουν ευκαιρίες εκεί που οι άλλοι δεν τις βλέπουν. Είναι αισιόδοξοι. Ακόμα και όταν μια κατάσταση είναι δύσκολη, οι «τυχεροί» άνθρωποι επικεντρώνονται στις ευκαιρίες που μπορούν να δημιουργηθούν. Βρίσκουν μια ευκαιρία μέσα σε κάθε πρόβλημα, και όχι ένα πρόβλημα μέσα σε κάθε ευκαιρία.

3# Ακούνε το ένστικτο τους. Σίγουρα κατά τη διάρκεια της διαδρομής σου θα ακούσεις πολλές φωνές και πολλές απόψεις από τους ανθρώπους που είναι γύρω σου. Δεν είναι κακό να παίρνεις feedback. Όμως στο τέλος της ημέρας η τελική απόφαση πρέπει να είναι δική σου.

4# Ακόμα και στο αρνητικό σενάριο, σκέφτονται ότι… θα μπορούσαν να είναι χειρότερα τα πράγματα. Τίποτα δεν τελειώνει, ακόμα κι αν τα πράγματα δεν πάνε καλά σε μια φάση. Αν κρατήσεις ψηλά την ψυχολογία σου και κάνεις τις κατάλληλες κινήσεις, μπορείς να ανατρέψεις τα δεδομένα. Ένα καλό tip είναι να σκεφτείς ότι όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα, θα μπορούσαν να είναι ακόμα χειρότερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − thirteen =