αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 4 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, πριν ξεκινήσεις ένα παράλληλο project

Οι 4 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, πριν ξεκινήσεις ένα παράλληλο project

Είναι μια τάση που την βλέπουμε έντονα και στην Ελλάδα. Βλέπουμε, δηλαδή, ανθρώπους οι οποίοι ξεκινούν ένα παράλληλο business project, χωρίς να αφήσουν την καθημερινή δουλειά τους. Ένας δρόμος που δεν είναι καθόλου εύκολο, αφού απαιτεί αρκετές ώρες εργασίας, ωστόσο έχει και αρκετά θετικά. Κάπως έτσι μειώνεις το γενικότερο ρίσκο, καθώς ακόμα κι αν η ιδέα σου αποτύχει μπορείς να συνεχίσεις την κανονική δουλειά σου. Ενώ φυσικά έχεις και μια σταθερή πηγή εσόδων που δεν θα είχες αν παραιτούσουν από την πρωινή δουλειά.

Πριν ξεκινήσεις όμως ένα παράλληλο project, είναι χρήσιμο να γνωρίζεις κάποια δεδομένα. Κάνε 4 ερωτήσεις στον εαυτό σου. Αν η απάντηση είνα «ναι» σε όλες, τότε πρέπει σίγουρα να προχωρήσεις. Αν υπάρξουν πολλά «όχι» τότε ίσως πρέπει να το ξανά σκεφτείς.

1# Έχω τον χρόνο και τα χρήματα που χρειάζεται η ιδέα μου; Είπαμε, ο δρόμος δεν είναι εύκολο. Και πρώτα από όλα πρέπει να σκεφτείς κάποια πρακτικά ζητήματα. Σκέψου αν έχεις χρόνο και χρήματα για να κάνεις πραγματικότητα την ιδέα που έχεις στο μυαλό σου. Αν κάτι από τα δύο λείπει από την αξίωση, υπάρχει πρόβλημα.

2# Μπορώ να διαχειριστώ τα «πάνω» και τα «κάτω»; Είναι αλήθεια ότι αν ξεκινήσεις ένα δικό σου project, ένας συναρπαστικός δρόμος ανοίγεται μπροστά σου. Όμως αυτός ο δρόμος θα έχει πιθανότατα μεγάλα σκαμπανεβάσματα. Είσαι έτοιμος να τα διαχειριστείς;

3# Είμαι ΟΚ με το να μην έχω κέρδη τον πρώτο χρόνο; Ακόμα μια αλήθεια που πρέπει να ξέρεις. Ένα νέο επιχειρηματικό εγχείρημα δεν θα σου φέρει άμεσα έσοδα. Αυτό συμβαίνει στις περισσότερες των περιπτώσεων. Ακόμα κι αν έρθουν κάποια χρήματα δεν θα είναι καθαρό κέρδος. Πρέπει να είσαι έτοιμος να επιβιώσεις οικονομικά και να αντέξεις το «βάρος» τουλάχιστον τον πρώτο χρόνο. Κάτι το οποίο μπορεί εν μέρει να γίνει διατηρώντας την πρωινή δουλειά σου.

4# Είμαι έτοιμος να δουλέψω με ανθρώπους που είναι εξυπνότεροι από εμένα; Δεν είναι απαραίτητα κακό. Μάλλον το αντίθετο. Ωστόσο, αρκετές φορές δεν μας είναι εύκολο να δεχτούμε ότι κάποιος είναι καλύτερος από εμάς σε κάτι. Εδώ πρέπει αν βρεις ακριβώς αυτούς τους ανθρώπους, που είναι καλύτεροι από εσένα. Και να συνεργαστείς μαζί τους με στόχο να φτάσετε όσο πιο ψηλά γίνεται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + two =