αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι 4 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις σε ένα HR Manager σε μια συνέντευξη για δουλειά

Οι 4 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις σε ένα HR Manager σε μια συνέντευξη για δουλειά

Τις περισσότερες φορές, όταν ετοιμαζόμαστε να πάμε σε μια job interview προσπαθούμε να είμαστε έτοιμοι για τις απαντήσεις που θα δώσουμε. Να είμαστε όσο καλύτερα προετοιμασμένοι γίνεται. Αυτό δεν είναι λάθος. Όμως σε μια job interview πρέπει να προετοιμαστείς και… τις ερωτήσεις που θα κάνεις. Ναι, πρέπει και ο υποψήφιος να κάνει ερωτήσεις.

Τώρα λοιπόν θα δούμε τις 4 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις σε έναν HR Manager.

1. Πώς μοιάζει μια συνηθισμένη μέρα σε αυτή τη θέση;

Μη φοβηθείς να ρωτήσεις περισσότερες λεπτομέρειες για τις υποχρεώσεις της συγκεκριμένης θέσης.

2. Πώς μοιάζει η επιτυχία σε αυτή τη θέση;

Κάπως έτσι θα δείξεις ότι σε νοιάζει και το αποτέλεσμα, και είσαι έτοιμος να εργαστείς για αυτό. Κι αν ο HR manager δεν μπορεί να απαντήσει ξεκάθαρα σε αυτή την ερώτηση, ίσως είναι σημάδι πως η εταιρεία δε γνωρίζει ποιος είναι ο ρόλος αυτής της θέσης.

3. Ποια είναι η κουλτούρα της εταιρείας;

Πάντα θα θέλεις περισσότερες μέρες διακοπών και πάντα θα θέλεις περισσότερα λεφτά. Ωστόσο, ζητώντας να μάθεις τα προνόμια που θα σου παρέχει η εταιρεία, ίσως, είναι λάθος. Μπορείς όμως να ρωτήσεις για την κουλτούρα της εταιρείας, κι έτσι το πιθανότερο είναι πως θα μάθεις τα οφέλη και τα προνόμια, χωρίς να μοιάσεις άπληστος.

4. Η εταιρεία προσφέρει προγράμματα εξέλιξης για τους υπαλλήλους της;

Αυτός είναι ένας καλός τρόπος να μάθεις για την πιθανότητα ανέλιξης και για μελλοντικές ευκαιρίες στην εταιρεία, χωρίς να ακουστεί σα να ενδιαφέρεσαι μόνο να «ανέβεις».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × four =