αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι 4 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις πριν πεις το «ναι» σε μια δουλειά

Οι 4 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις πριν πεις το «ναι» σε μια δουλειά

Έκανες το ψάξιμο, έστειλες το βιογραφικό σου, ήσουν εκπληκτικός στις συνεντεύξεις. Και κάπως έτσι έφτασε η μεγάλη ώρα: Μια εταιρία σου ανακοίνωσε πως εσύ είσαι αυτό που θα πάρεις την θέση. Η πρώτη σκέψη είναι να πεις το «ναι» μέσα στο πρώτο δευτερόλεπτο. Όμως είναι αυτό το σωστό;

Μην βιαστείς. Το ότι μια εταιρία θέλει να σε εντάξει στο δυναμικό της, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυτή είναι η ιδανική θέση για εσένα. Πριν πεις το ηχηρό «ναι» κάνε στον εαυτό σου 4 ερωτήσεις.

1# Είναι πραγματικά η σωστή θέση για εσένα; Ακόμα κι αν σου αρέσει με μια πρώτη ματιά, ακόμα και αν ο ίδιος έκανες την αίτηση, μια θέση εργασίας μπορεί να μην είναι κατάλληλη για εσένα. Δες όλες τις παραμέτρους, τις ευθύνες και τα tasks Που περιλαμβάνει.

2# Είναι ικανοποιητικά τα χρήματα; Μπορεί το οικονομικό σκέλος να μην είναι το Νο1, αλλά σίγουρα παίζει τον ρόλο του. Αν η αμοιβή που σου προτάθηκε δεν αρκεί για να καλύψεις τις ανάγκες σου, τότε γιατί να δεχτείς την δουλειά;

3# Οι προοπτικές. Είναι σημαντικό να δεις και προς τα εμπρός. Ναι, θα πάρεις ένα καλό μισθό. Αλλά η θέση στην οποία θα πας, μπορεί να σε εξελίξει επαγγελματικά; Έτσι ώστε να διεκδικήσεις καλύτερες θέσεις και αμοιβές στο μέλλον.

4# Με ποιους θα συνεργαστείς. Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι ίσως ο πιο σημαντικός. Ποιους προισταμένους θα έχεις στην δουλειά που θες να πας; Ποιους συναδέλφους; Κάνε το ψάξιμο σου πριν πεις το ναι. Μια καλή θέση εργασίας μπορεί να μετατραπεί… σε κακή, αν δεν ταιριάζεις με τους ανθρώπους που θα συνεργάζεσαι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + 4 =