αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 4 απλές κινήσεις που πρέπει να κάνεις, για να δουλεύεις άνετα στο γραφείο σου

Οι 4 απλές κινήσεις που πρέπει να κάνεις, για να δουλεύεις άνετα στο γραφείο σου

Είναι σημαντικό να αισθάνεστε άνετα στο γραφείο σας, προκειμένου να αυξήσετε την αποτελεσματικότητά σας και να προστατέψετε την υγεία σας. Υπάρχουν πολλά μικρά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να δημιουργήσετε ένα καλύτερο περιβάλλον εργασίας για τον εαυτό σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε εφαρμόζοντας τις παρακάτω συμβουλές, για να βελτιώσετε την workday σας, να φροντίσετε τον εαυτό σας και να μειώσετε τους τραυματισμούς που σχετίζονται με την εργασία.

1# Επέλεξε μια καλή καρέκλα και ρύθμισε την σωστά. Θα περνάς πολλές ώρες την ημέρα στο γραφείο σου. Άρα επέλεξε μια καρέκλα που στηρίζει την σπονδυλική σου στήλη, και βεβαιώσου ότι μπορεί να ρυθμιστεί στο ύψος σου.

2# Τοποθέτησε σωστά την οθόνη. Η οθόνη του pc σου πρέπει να είναι ακριβώς στο ύψος των ματιών. Αν είναι χαμηλότερα, μπορείς να τοποθετήσεις π.χ. ένα βιβλίο στην βάση της. Αν η οθόνη βρίσκεται πιο ψηλά ή πιο χαμηλά από το σωστό ύψος, μπορεί να σου προκαλέσει πόσο στον λαιμό ή την πλάτη.

3# Σωστό φως. Το ιδανικό είναι να υπάρχουν παράθυρα, έτσι ώστε να μπαίνει φυσικό φως στο γραφείο. Αν κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό, βρες ένα φωτιστικό που βγάζει φως «μέτριας» δύναμης, και τοποθέτησε το ιδανικά κάπου πάνω από το κεφάλι σου.

4# Διαλείμματα. Αν δουλεύεις σε υπολογιστή για πάνω από 3-4 ώρες την ημέρα, πρέπει να ξεκουράζεις τα μάτια σου. Χρειάζονται διαλείμματα. ‘Η έστω ξεκούρασε τα μάτια σου ανοιγοκλείνοντας τα ή κοιτώντας μακριά από την οθόνη σου για λίγο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 1 =