αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 4 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι που μπήκαν στη νέα λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη

Οι 4 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι που μπήκαν στη νέα λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη

Ποιοι είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου το 2021; Το Forbes δημοσιοποίησε την νέα λίστα του, όπως άλλωστε κάνει κάθε χρόνο. Στην «χρυσή» λίστα του Forbes περιλαμβάνονται οι πιο πλούσιοι άνθρωποι του πλανήτη.

Στην κορυφή φέτος βλέπουμε τον Τζεφ Μπέζος, με περιουσία 177 δισ. δολαρίων, αριθμός αυξημένος κατά 64 δισ. ευρώ.

O Έλον Μασκ (Tesla, SpaceX, SolarCity κ.α.) είναι στη δεύτερη θέση, με περιουσιακά στοιχεία 151 δισ. ευρώ, κάνοντας «άλμα» 126,4 δισ. δολαρίων σε μόλις 12 μήνες, χάρη στο ξέφρενο ράλι της μετοχής της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας (+705%).

Στην τρίτη θέση παραμένει ο Μπερνάρντ Αρνό της «αυτοκρατορίας» της LVMH, η οποία διαθέτει μερικά από τα πλέον ακριβά brands, όπως Luis Vuitton, Christian Dior, Sephora κ.α. Η περιουσία του Γάλλου επιχειρηματία ανέρχεται σε 150 δισ. ευρώ από 76 δισ. ευρώ το 2020.

Το top-10 συμπληρώνουν:

  • Μπιλ Γκέιτς (Microsoft) 124 δισ. δολάρια
  • Μαρκ Ζούγκερμπεργκ (Facebook) 97 δισ. δολάρια
  • Γουόρεν Μπάφετ (Berkshire Hathaway) 96 δισ. δολάρια
  • Λάρι Έλισον (Oracle) 93 δισ. δολάρια
  • Λάρι Πέιτζ (Google) 91,5 δισ. δολάρια
  • Σεργκέι Μπριν (Google) 89 δισ. δολάρια
  • Μουκές Αμπάνι (Reliance Industries) 84,5 δισ. δολάρια

Παρά τις ευρείες επιπτώσεις της πανδημίας στην παγκόσμια οικονομία, στην «χρυσή» λίστα συμμετέχουν συνολικά 2.755 άτομα, δηλαδή 660 περισσότερα σε σχέση με το 2020.

Μέσα και 4 Έλληνες. Συγκεκριμένα, μέσα είναι ο δισεκατομμυριούχος (στη θέση 2.141) Βαρδής Βαρδινογιάννης της Motor Oil, με συνολική περιουσία 1,4 δισ. δολαρίων.

Στη λίστα του Forbes, συμπεριλαμβάνεται και ο Φίλιππος Νιάρχος, ο οποίος διαθέτει περιουσία 2,8 δισ. δολαρίων. Ωστόσο, κατατάσσεται στους δισεκατομμυριούχους της Γαλλίας και όχι της Ελλάδας.

Το ίδιο ισχύει και με τον Αριστοτέλη Μυστακίδη (έδρα Ελβετία), ο οποίος με περιουσία 2,3 δισ. δολαρίων, «φιγουράρει» στη θέση 1.262. Τέλος, ο Ιβάν Σαββίδης (έδρα Ρωσία), με περιουσία 1,7 δισ. δολαρίων, κατατάσσεται στη θέση 1.833.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 11 =