αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 38χρονοι δημιουργοί του «Strager Things» απορρίφθηκαν πάνω από 15 φορές πριν ακούσουν το «ναι» από το Netflix

Οι 38χρονοι δημιουργοί του «Strager Things» απορρίφθηκαν πάνω από 15 φορές πριν ακούσουν το «ναι» από το Netflix

Οι Matt και Ross Duffer, τα δίδυμα αδέρφια πίσω από την επιτυχημένη σειρά επιστημονικής φαντασίας του Netflix «Stranger Things», ήθελαν να γίνουν κινηματογραφιστές από τότε που ήταν στο δημοτικό. Αλλά αυτό το όνειρο έμοιαζε ακατόρθωτο όταν έλαβαν επιστολές απόρριψης από όλες τις σχολές που είχαν ως κορυφαίες επιλογές, για να σπουδάσουν κινηματογράφο.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά στη συνέχεια, και αφού σκέφτηκαν την ιδέα για το «Stranger Things», απορρίφθηκαν πάνω από 15 φορές, πριν «προσγειωθούν» στο Netflix.

Όπως εξηγεί το CNBC σε άρθρο του, πολύ πριν τα αδέρφια λάβουν υποψηφιότητες για Emmy για τη δουλειά τους, ο Matt και ο Ross Duffer έκαναν homemade ταινίες στην αυλή τους στις ΗΠΑ, με μια βιντεοκάμερα Hi8 που έλαβαν ως δώρο από τους γονείς τους στην τρίτη δημοτικού. Μεγαλώνοντας, τα αδέρφια αγάπησαν τις ταινίες.

Τελικά μπήκαν σε ένα πανεπιστήμιο και μετά άρχισαν… το ψάξιμο για δουλειά. Αλλά αυτό δεν ήταν μία εύκολη υπόθεση. Έκαναν περίπου μισή ντουζίνα ταινίες μικρού μήκους στα ’20s τους, αλλά οι πόρτες για κάτι μεγαλύτερο ήταν κλειστές. Και αυτές του Hollywood φυσικά. «Μπαίνεις σε αυτά τα δωμάτια και είναι τόσο αδιάφοροι για οτιδήποτε έχεις να πεις πριν καν ανοίξεις το στόμα σου. Τότε είναι που αρχίζεις να νιώθεις ότι είναι αδύνατο. Υπήρχαν στιγμές που σκεφτόμασταν, ‘Δεν πρόκειται να προχωρήσουμε ποτέ, γιατί κανείς δεν θα μας πάρει στα σοβαρά’», έχει πει ο Matt.

https://image.cnbcfm.com/api/v1/image/103881316-st_pub_stills_6.01_R-2.jpeg?v=1544537614&w=740&h=416

Το 2011, τα αδέρφια πέτυχαν κάτι σημαντικό: Η Warner Bros συμφώνησε να τους αφήσει να γράψουν και να σκηνοθετήσουν μια ταινία τρόμου, μικρού μπάτζετ. Ονομάστηκε “Hidden”, η ταινία κυκλοφόρησε τελικά το 2015- κατευθείαν στο video-on-demand στις ΗΠΑ.

Όμως η εμπειρία τους βοήθησε να δουλέψουν για να γράψουν την τηλεοπτική σειρά του Fox «Wayward Pines» το 2015, αφού ο σκηνοθέτης M. Night Shyamalan είχε διαβάσει το σενάριο του «Hidden» και τους είπε το «ναι».

Αμέσως μετά, οι Duffers άρχισαν να προτείνουν την ιδέα για το «Stranger Things» σε στούντιο σε όλο το Hollywood.

Η σειρά απορρίφθηκε από 15-20 δίκτυα, αποκάλυψαν οι Duffers στο Rolling Stone το 2016. Άλλοι έδειξαν ενδιαφέρον, αλλά δεν ήταν πρόθυμοι να αφήσουν τους… σχεδόν άγνωστους αδελφούς να διευθύνουν το project. Ένα από τα αρνητικά στοιχεία που έβλεπαν τα υποψήφια στούντιο σχετικά με την ιδέα των Duffers για το “Stranger Things” ήταν το γεγονός ότι πρόκειται για μια σειρά επιστημονικής φαντασίας και τρόμου που εστιάζει σε μια ομάδα παιδιών, ως βασικούς χαρακτήρες. Ορισμένα στελέχη έλεγαν στα αδέρφια ότι θα έπρεπε είτε να αλλάξουν το ύφος της σειράς για να την κάνουν πιο φιλική προς τα παιδιά, είτε να στραφούν σε ενήλικους χαρακτήρες. O Matt τότε είχε απαντήσει ότι αν έκανε μία τέτοια αλλαγή, το σόου θα έχανε κάθε ενδιαφέρον.

Τα δύο αδέρφια παραλίγο να τα παρατήσουν, πριν την μεγάλη συμφωνία με το Netflix. Τελικα, έγιναν εισήγηση στα στελέχη του Netflix από τον σκηνοθέτη-παραγωγό Shawn Levy, ο οποίος διευθύνει την εταιρεία παραγωγής 21 Laps Entertainment. Ο Levy είπε στο The Hollywood Reporter το 2016 ότι συνάντησε τους Duffers για να του κάνουν μία παρουσίαση της σειράς τους, και «μέσα σε 10 λεπτά κατάλαβα ότι αυτοί θα γίνουν μεγάλοι στο μέλλον».

Σε μια συνέντευξη το 2017, τα αδέρφια μίλησαν για το πώς έμαθαν να διαχειρίζονται την αποτυχία στην καριέρα τους και να μην αφήνουν τις αποτυχίες να εκτροχιάσουν τις φιλοδοξίες τους. «Αυτοί που το αγαπούν τόσο πολύ, που δεν μπορούν να φανταστούν να κάνουν κάτι άλλο, είναι αυτοί που σηκώνονται και ξανά βγαίνουν εκεί έξω», είχε απαντήσει ο Ross.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × one =