αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 τύποι φίλων που πρέπει να βγάλεις από τον στενό κύκλο σου, αν θέλεις να γίνεις πετυχημένος

Οι 3 τύποι φίλων που πρέπει να βγάλεις από τον στενό κύκλο σου, αν θέλεις να γίνεις πετυχημένος

Οι φίλοι και γενικότερα οι άνθρωποι που έχεις τριγύρω σου, παίζουν σημαντικό ρόλο στο αν θα καταφέρεις να εξελιχτείς και να φτάσεις στον μεγάλο στόχο σου. Αν έχεις τους λάθος ανθρώπους κοντά σου, τότε πιθανότατα θα σε επιρεάσουν αρνητικά. Θα λειτουργήσουν ως ένα «εμπόδιο», στον δρόμο σου προς την επιτυχία.

Το αμερικανικό CNBC, κάνει τα δεδομένα λίγο πιο συγκεκριμένα, και παραθέτει τους 3 τύπους φίλων που πρέπει να βγάλεις από τον στενό σου κύκλο. Αν έχεις και εσύ τέτοιους ανθρώπους στο περιβάλλον σου, είναι καλό να τους απομακρύνεις. Ποιοι είναι αυτοί; Αυτοί που χρειάζονται πάντα περισσότερο χρόνο και ενέργεια, από ότι σου δίνουν. Δεύτερον, αυτοί που δεν χαίρονται με την επιτυχία σου. Τέλος, αυτοί που βασίζονται υπερβολικά σε εσένα για υπερβολική ψυχολογική, οικονομική και διανοητική υποστήριξη.

Όπως εξηγεί η ψυχολόγος Cicely Horsham-Brathwaite, όσο προχωρούμε στη ζωή μας και αναπτυσσόμαστε, ο στενός κύκλος επαφών μας, γίνεται όλο και μικρότερος. Αυτό δεν είναι κακό, αρκεί να κάνεις τις σωστές επιλογές ανθρώπων που θα βάλεις σε αυτόν.

Είμαστε ο «μέσος όρος» των 5 καλύτερων φίλων μας

Έχεις σκεφτεί ποτέ, ποια είναι τα 5 άτομα που είναι πιο κοντά σου και με τα οποία περνάς το περισσότερο χρόνο; Έχει σημασία. Ο Tim Ferriss είναι διάσημος coach, podcaster και συγγραφέας του βιβλίου «Tools of Titans». Πριν κάποιο χρονικό διάστημα, βρέθηκε σε event στο Σαν Φρανσίσκο και άνοιξε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.

«Είσαι ο μέσος όρος των 5 ανθρώπων με τους οποίους συνδέεσαι περισσότερο», είπε ανάμεσα σε άλλα ο coach.

Όπως εξήγησε, υπάρχει ένας «νόμος των μέσων όρων». Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι το αποτέλεσμα οποιασδήποτε κατάστασης, είναι ο μέσος όρος όλων τον αποτελεσμάτων που περιλαμβάνει αυτή. Κάπως έτσι, είναι και με τους ανθρώπους. Μπορεί να μιλάμε με πολλά άτομα, όμως τα 5 με τα οποία κάνουμε περισσότερο παρέα, είναι αυτά που επηρεάζουν τις αποφάσεις μας και τον τρόπο σκέψης μας.

Ο Tim Ferris αποκάλυψε μάλιστα, όπως διαβάζουμε στο Business Insider, ότι έμαθε για αυτόν τον «νόμο», όταν ήταν μόλις 15-16 ετών. Από τότε, τον έχει πάντα στο μυαλό του και λαμβάνει τις κατάλληλες αποφάσεις για το ποιους θα έχει δίπλα του. Ενώ ανά κάποια χρονικά διαστήματα, κάνει τις αλλαγές που θεωρεί ότι θα τον ωφελήσουν.

Keep these friends out of your "inner circle"

Real friends, how many of us? http://cnb.cx/2nq2Ekb

Posted by CNBC Make It on Dienstag, 30. Januar 2018

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 1 =